inTurda.ro

Demersuri ale Consiliului Județean pentru realizarea drumului de acces spre viitorul Parc Industrial TETAROM V

Demersuri ale Consiliului Județean pentru realizarea drumului de acces spre viitorul Parc Industrial TETAROM V

Demersuri ale Consiliului Județean pentru realizarea drumului de acces spre viitorul Parc Industrial TETAROM V
septembrie 10
14:13 2019

Consiliul Județean Cluj a desemnat câștigătorul licitației pentru contractarea serviciilor de elaborare a documentației tehnico-economice și a asistenței tehnice în vederea realizării drumului de acces spre Parcul Industrial TETAROM V.

Firma câștigătoare a licitației este DP CONS SRL, valoarea contractului fiind de 898.000 lei, fără TVA.

Licitația a fost organizată întrucât, în vederea realizării infrastructurii de acces spre viitorul Parc Industrial Tetarom V, este necesară realizarea unei conexiuni între Drumul Național DN 15 și parc, respectiv a unei conexiuni cu Autostrada A3 – Brașov – Târgu-Mureș – Cluj – Oradea. În concret, drumul de legătură va avea o lungime de cca. 2,25 km, cu un pod de cca. 200 de metri peste râul Arieș, la care se adaugă bretelele de acces la autostrada A3.

Realizarea obiectivului de investiții drum de acces în Parcul Industrial TETAROM V, pentru care au fost contractate serviciile de elaborare a documentațiilor tehnico-economice şi asistenţă tehnică, respectiv studiul de fezabilitate, documentație pentru autorizarea executării lucrărilor, documentație tehnică de execuție și asistență tehnică aferentă, este finanțată din bugetul Consiliului Județean Cluj.

Prin Hotărârea Consiliului Județean Cluj nr.172/2018 a fost aprobat un contract de asociere între Județul Cluj, Municipiul Câmpia Turzii și Comuna Luna, în vederea realizării Parcului Industrial Tetarom V din Luna, pe o suprafață de aproximativ 115 hectare.

Decizia realizării unui nou parc industrial în partea sudică a județului Cluj a fost luată atât ca urmare a interesului ridicat al investitorilor pentru inițierea sau dezvoltarea de afaceri în zonă cât, mai ales, a dorinței Consiliului Județean de a impulsiona dezvoltarea acestei regiuni și de a oferi locuitorilor din municipiile Turda și Câmpia Turzii precum și celor din localitățile limitrofe posibilitatea obținerii unui loc de muncă, cu toate avantajele ce decurg de aici.

Obiectivele urmărite de Consiliul Județean prin edificarea Tetarom V, respectiv stimularea investițiilor, sprijinirea cercetării științifice și tehnologice, impulsionarea dezvoltării regionale, dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii, vor contribui esențial la transformarea zonei sudice a județului într-un important pol de creștere.

 

Biroul de presă

10 septembrie 2019

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Drept la replică al Primăriei Câmpia Turzii în urma articolului: „USR Câmpia Turzii sesizează cazul unor copii cărora le este încălcat dreptul la educație”

Administrația locală a Municipiului Câmpia Turzii acordă atenție sporită TUTUROR cetățenilor din oraș Ca urmare a articolului intitulat: „USR Câmpia...

Închide