inTurda.ro

ANM: O masă de aer polar va traversa România, începând de mâine!

ANM: O masă de aer polar va traversa România, începând de mâine!

ANM: O masă de aer polar va traversa România, începând de mâine!
septembrie 16
07:59 2019

Meteorologii anunță că o masă de aer polar va traversa România începând de marți, 17 septembrie, când se va răci în jumătatea de nord a țării. 

„O masă de aer de origine polară va aborda spațiul georgrafic al țării noastre.  Marți, vremea se răcește în jumătatea de Nord a țării, unde valorile termice diurne se vor situa ușor sub cele normale ale acestei perioade, iar în jumătatea sudică va fi mult mai cald decât în mod obișnuit. Astfel, valorile termice vor fi de la 17-18 grade în Maramureș, nordul Moldovei și al Transilvaniei, până 32-33 de grade în sudul Olteniei și al Munteniei. Pe lângă răcirea din jumătatea de nord, acolo va și ploua, marți”, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, Constanța Vâlciu, meteorolog de serviciu în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Miercuri spre joi, cu precădere joi dimineața, în depresiunile intramontane vor fi temperaturi sub zero grade și brumă.

„De vineri, vremea intră într-o ușoară ameliorare, cu dimineți răcoroase, dar zilele vor fi plăcute”, mai spune meteorologul. 

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Conducerea Salinei Turda anuntă închiderea sezonului la Ștrandul Durgău

 Conducerea Salina Turda S.A. anunță închiderea sezonului la Ștrandul Durgău începând cu data de 16 septembrie 2019.   Ștrandul Durgău...

Închide