inTurda.ro

Lași în priză încărcătorul și televizorul închis? Vezi cât plătești în plus la energia electrică

Lași în priză încărcătorul și televizorul închis? Vezi cât plătești în plus la energia electrică

Lași în priză încărcătorul și televizorul închis? Vezi cât plătești în plus la energia electrică
septembrie 20
18:48 2019

Alimentarea cu energie a aparatelor electrocasnice dintr-o locuinţă atunci când acestea sunt în stand-by poate creşte cu până la 180 de lei anual factura de electricitate, susţine compania germană E.ON, Agerpres.

Într-un set de recomandări pentru reducerea pierderilor de energie, E.ON avertizează că un congelator poate consuma cu până la 30% mai multă energie dacă în el se adună gheaţă, iar o singură utilizare a unui uscător electric de rufe poate consuma de două ori mai multă energie decât un ciclu al maşinii de spălat.

Mai mult decât atât, compania consideră că orice aparat electronic lăsat în stand-by consumă cel puţin 40% din energia consumată în timpul funcţionării.

„Când plecăm de acasă este recomandat să scoatem din priză, atât cât este posibil, electrocasnicele şi electronicele (TV, consolă de joc, PC, încărcătoare, dar nu şi frigiderul sau congelatorul), deoarece consumă energie, dar în acelaşi timp produc şi căldură. Pare greu de crezut, dar potrivit unor calcule putem vedea o diferenţă la factură de până la 180 de lei anual, dacă nu lăsăm aparatele în stand by. Orice aparat electronic lăsat în stand-by (vedeţi acel led aprins) consumă între 40% şi 70% din energia pe care ar consuma-o dacă ar funcţiona. De aceea, e bine să scoatem din priză consumatorii de energie electrică în caz de neutilizare. Ca să ne fie mai uşor să facem asta, sunt foarte utile prizele programabile sau prelungitoarele cu întrerupător”, se menţionează în recomandările transmise de E.ON.

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Potaissa Turda organizează selecție pentru copiii născuți între anii 2016-2013. Antrenamentele vor fi GRATUITE!

Pe data de 5 octombrie, copiii care doresc să practice acest minunat sport, sunt așteptați la sala „George Barițiu”, începând...

Închide