inTurda.ro

Studiu: Care e băutura care hidratează cel mai bine organismul. Spoiler: Nu e apa

Studiu: Care e băutura care hidratează cel mai bine organismul. Spoiler: Nu e apa

Studiu: Care e băutura care hidratează cel mai bine organismul. Spoiler: Nu e apa
septembrie 28
08:54 2019

Băuturile care conțin puțin zahăr, grăsimi sau proteine sunt cele mai indicate pentru hidratarea organismului, arată datele unui studiu realizat de cercetătorii universității St. Andrews din Scoția, informează CNN.

Astfel, chiar dacă un pahar de apă este întotdeauna binevenit, pentru ca organismul să se mențină hidratat pentru mai mult timp, e nevoie ca băutura să conțină și ceva zahăr, proteine sau grăsimi.

Un pahar de lapte hidratează mai mult organismul, comparativ cu un pahar de apă. Laptele, spre deosebire de apă, conține lactoză, proteine și grăsimi. Toate acestea, arată studiul, împiedică eliminarea rapidă a laptelui din stomac, ceea ce permite ca organismul să rămână hidratat pentru o perioadă mai lungă de timp. 

Sucurile de fructe sau băuturile carbogazoase (Coca-Cola) nu hidratează atât de eficient precum apa sau laptele. Chiar dacă „petrec” mai multă vreme în stomac, acestea nu fac decât să consume apa din organism pentru difuzia zahărului pe care aceste băuturi îl conțin în exces.

Concluzia cercetătorilor scoțieni e una banală: dacă ți-e sete și ai de ales între un suc sau apă, alege de fiecare dată apa. CITEȘTE MAI MULT.

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Sâmbătă, 28 septembrie: O zi medievală la Turda. Vezi programul evenimentului

COMUNICAT DE PRESĂ O ZI MEDIEVALĂ LA TURDA   Cu prilejul întâlnirii anuale a Orașelor înfrățite, în data de 28.09.2019,...

Închide