inTurda.ro

Piața imobiliară din Cluj își continuă trendul ascendent

Piața imobiliară din Cluj își continuă trendul ascendent

Piața imobiliară din Cluj își continuă trendul ascendent
septembrie 30
10:19 2019

 

Piața imobiliară din Cluj Napoca este în continuă creștere atât la numărul de șantiere imobiliare, cât și la prețurile de vânzare a locuințelor.

Dezvoltarea universităților de renume, numeroasele companii internaționale de IT, dar și nevoia continuă de spații locative îi determină pe dezvoltatorii imobiliari să investească în construirea de noi ansambluri rezidențiale.

Cu toate că datele oficiale relevă că, în august 2019, numărul de tranzacții s-a depreciat cu 1.313 de contracte față de luna iulie 2019 și cu 381 față de luna similară a anului precedent,  Clujul se situează într-un loc fruntaș în topul celor mai mari piețe rezidențiale din România, livrând anual peste 1.000 de locuințe noi pe piața imobiliară.

Totodată, din cele 335.582 de tranzacții imobiliare încheiate pe plan național, în primele opt luni ale anului curent, 18.539 de operațiuni au fost efectuate în orașul de pe Someș.

Creșteri semnificative ale prețurilor

 Conform datelor deținute de Flatfy.ro și Korter.ro, prețurile solicitate la vânzarea apartamentelor, fie ele noi sau vechi, continuă să se majoreze lunar. Astfel, marja de creștere consemnată la locuințe vechi este de circa 1%, iar cea a ansamblurilor rezidențiale noi este cotată la aproximativ 2%, față de luna precedentă.

Mai concret, prețul mediu al unităților locative nou construite a crescut la circa 1.650 de euro pe metru pătrat.

Korter.ro publică pe site detalii despre toate ansamblurile rezidențiale noi din Cluj-Napoca și împrejurimi, atât cele date în folosință cât și cele în curs de construcție. Nu mai puțin de 5 ansambluri rezidențiale urmează să fie finalizate anul viitor, asta după ce în acest an au fost date în folosință alte 19 complexe rezidențiale.

Unul dintre cele mai impresionante proiecte din Cluj-Napoca este Complexul Wings, care este construit pe strada Frunzișului. Prețurile pentru o locuință în acest complex au crescut cu 100 de euro față de nivelul din luna martie, un mp fiind evaluat acum la 1.350 euro. Ansamblul impresionează printr-un design unicat, cele două blocuri având forma unor aripi.

Totodată, pe Korter.ro poți regăsi informații și detalii și despre ansamblurile rezidențiale noi din restul orașelor din România. De exemplu, în București, în următorii doi ani urmează să fie date în folosință peste 50 de ansambluri imobiliare. Până atunci, Complex Boemia Apartaments din București va fi dat în folosință la sfârșitul anului 2019. Dezvoltatorul imobiliar a vândut deja toate apartamentele cu 3 camere, în cadrul complexului mai fiind disponibile doar apartamente cu 2 și 4 camere și duplexuri. Acestea au suprafețe cuprinse între 52 și 139 mp, iar prețul pornește de la 1.318 euro/mp. Detalii, imagini cu stadiul construcțiilor și prețuri despre toate ansamblurile rezidențiale noi puteți găsi pe site-ul de imobiliare Korter.

Pe de altă parte, pe Flatfy.ro sunt listate anunțuri de vânzare/cumpărare de pe piața imobiliară din toată țara. Tot aici poți să găsești cele mai noi anunțuri de chirii din cele mai căutate orașe, precum: Cluj-Napoca, Timișoara, București.

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Rezervă-ți acum locul la spectacolul POVEȘTI NEȘTIUTE – Ignoranța face victime

Datorită entuziasmului cu care ați primit primul spectacol, ne-am hotărât să îl reluăm pentru voi și în data de 5...

Închide