inTurda.ro

INVICTUS GAMES 2019 – Câmpia Turzii – pe harta traseului “Ștafeta Veteranilor”

INVICTUS GAMES 2019 – Câmpia Turzii – pe harta traseului “Ștafeta Veteranilor”

INVICTUS GAMES 2019 –  Câmpia Turzii – pe harta traseului “Ștafeta Veteranilor”
octombrie 22
09:29 2019

INVICTUS GAMES 2019 –

Câmpia Turzii – pe harta traseului “Ștafeta Veteranilor”

Când vorbim despre Invictus, vorbim despre un mod de viaţă exemplar, modelul învingătorului, al luptătorului care îşi depăşeşte în permanenţă limitele. Acest proiect a fost iniţiat din dorinţa de a încuraja şi sprijini recuperarea fizică şi reabilitarea militarilor răniţi în acţiuni militare.

Recunoscuți drept oameni plini de energie pe durata carierei active, aceștia nu își pierd dorința de a merge mai departe, în pofida dificultăților fizice de care suferă, în momentul în care sunt răniți sau indisponibilizați pe câmpul de luptă.

Cu fiecare an care trece, comunitățile conștientizează tot mai mult riscul la care se expun militarii, dar și greutățile de care se lovesc cei care sunt răniți în diverse locuri ale lumii.

Începem tot mai mult să realizăm că a-ți începe viața de “0“ după ce ai fost militar poate reprezenta o provocare pe care nu mulți am fi în stare să o acceptăm. Tocmai de aceea, “Ștafeta Veteranilor Invictus” merită întreaga apreciere și susținere din partea tuturor.

Astfel, miercuri, 23 octombrie 2019, Primăria Municipiului Câmpia Turzii și Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” Câmpia Turzii vor organiza o serie de acțiuni având ca scop atât conștientizarea faptului că sacrificiul impune respect și recunoștință, cât și evidențierea și promovarea valorilor naționale.

Devenită o tradiție „Ștafeta Veteranilor” va traversa Câmpia Turzii, de la Monumentul Eroilor Aviatori (MIG) și până la SC Agrosel SRL Câmpia Turzii, iar toți cei care vor să se alăture ștafetei, fie într -o alergare ușoară, fie pe bicicletă, sunt bineveniți.

Programul manifestărilor “INVICTUS GAMES 2019″ de la Câmpia Turzii va include următoarele momente:

Ora 11:00 – Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” Câmpia Turzii

– Primirea reprezentanților Invictus România, purtători ai „Ștafetei Veteranilor”

Ora 11:15 – Monumentul Eroilor Aviatori (MIG)

– Întâmpinare la intrarea în Municipiul Câmpia Turzii de către primarul Municipiului Câmpia Turzii, domnul Dorin Nicolae LOJIGAN, a reprezentanților Invictus România, purtători ai „Ștafetei Veteranilor”

Ora 11:35 – Piața Tricolorului

– Prezentarea semnificației evenimentului

Ora 11:40 – Piața Tricolorului

– Sosirea reprezentanților Invictus România, purtători ai „Ștafetei Veteranilor”

– Fanfara „Promenada” – recital

– Predarea Drapelului de către Primarul Municipiului Câmpia Turzii.

Într-un marș lejer sau pe bicicletă „Ștafeta Veteranilor” își va continua drumul până la Agrosel SRL, unde va părăsi Câmpia Turzii.

„Vă invit să fiți alături de noi, de Ștafeta Veteranilor Invictus, în semn de omagiu și apreciere pentru sacrificiul acestor oameni în teatrele de operațiuni. Să-i însoțim în periplul lor va fi un gest simbolic de susținere a veteranilor Invictus România și, totodată, un semn că ne pasă de ei și de tot ceea ce aceștia realizează pentru siguranță și stabilitate în lume”, afirmă Dorin Nicolae LOJIGAN, primarul Municipiului Câmpia Turzii.

Direcția Relații cu Comunitatea

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
ORA DE IARNĂ 2019. Ceasurile se dau înapoi

  ORA DE IARNĂ 2019. Trecerea la ora de iarnă 2019 se face în noaptea dintre 26 octombrie și 27 octombrie...

Închide