inTurda.ro

ORA DE IARNĂ 2019. Ceasurile se dau înapoi

ORA DE IARNĂ 2019. Ceasurile se dau înapoi

ORA DE IARNĂ 2019. Ceasurile se dau înapoi
octombrie 22
06:53 2019

 

ORA DE IARNĂ 2019. Trecerea la ora de iarnă 2019 se face în noaptea dintre 26 octombrie și 27 octombrie 2019 (sâmbătă spre dumincă), când ceasurile se dau înapoi cu o oră, ora 4:00 devenind ora 3:00. Va fi, practic, cea mai lungă zi a anului, având 25 de ore.

În perioada orei de iarnă, diferenţa dintre ora oficială a României şi Timpul Universal (GMT) va fi de două ore (față de trei ore când e ora de vară).

Introducerea orei de vară a avut ca scop creșterea numărului de ore în care oamenii beneficiază de lumina naturală a Soarelui și a fost extrem de avantajoasă pentru cei care lucrau pe vremuri în agricultură.

În ciuda faptului că s-a vorbit foarte mult, începând de anul trecut, că se renunță la schimbarea orei, decizia definitivă nu a fost încă luată, așa încât cel puțin anul acesta și la anul se va continua această practică.

Mecanismul prin care se schimbă ora, primăvara și toamna, este folosit în peste 100 de țări din lumea întreagă. România a aderat la ora de vară în 1932.

„Cei mai mulţi dintre noi îşi vor ajusta ceasul biologic destul de rapid. După câteva zile se vor obişnui cu noul program”, spune Xiaoyong Yang, un profesor asistent la Universitatea Yale.

SE RENUNŢĂ SAU NU LA SCHIMBAREA OREI?

Foto: Unsplash

 
Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Lucrările de reparații la cel de-al IV-lea pod din Rezervația Naturală ,,Cheile Turzii” au fost finalizate

Informare de presă Rezervația Naturală Cheile Turzii beneficiază de patru poduri complet reabilitate Lucrările de reparații la cel de-al IV-lea...

Închide