inTurda.ro

VIDEO: Darius Babaioana, campion național de KARTING, la TVR

VIDEO: Darius Babaioana, campion național de KARTING, la TVR

VIDEO: Darius Babaioana, campion național de KARTING, la TVR
octombrie 22
13:47 2019

  Peste 430 de piloti de karting si-au dat intalnire la Lonato del Garda (10-11-12 octombrie), la 30 de minute de Brescia, pe cel mai tare circuit de Karting din lume. In patria automobilismului, un pusti din Turda de abia 11 ani, Darius Babaioana a decis ca anul acesta sa dea deoparte olimpiada de matematica pentru visul ce i s-a nazarit la 4 ani, drumul spre F1. 

Vă prezentăm mai jos un interviu susținut de Darius Babaioana în direct la TVR CLUJ !

    
Pustiul cu 40 marime la papuci, are 11 ani insa gandeste ca la 30, isi stie meniul, orele de somn si timpul acordat lectiilor pentru clasa a v-a. Anul acesta, olimpiada de matematica nu mai e prioritara, asta si pentru ca de 7 ani, kartingul e totul pentru el. Cam la fel ca si pentru alti 130 de pusti la clasa Mini din toata lumea.
 
Campion national la karting FRK, clasa Mini, Darius e vanat de echipe din Italia, care il urmaresc pe pusti pentru un contract cu firma de uzina. Copilul nu e strain de Italia, patria kartingului, anul trecut fiind in trupa Revolution Motorsport.
 
Vettel se antreneaza constant la Lonato.
 
Lonato e epicentrul kartingului in Europa. Si Felipe Massa, fostul pilot F1, e reprezentantul Forului International la aceasta competitie. Cu o saptamana inainte de ROK Cup, Sebastian Vettel, pilotul Ferrari, cel mai tanar pilot intrat in Marele Circuit s-a antrenat pe circuitul de la Lonato saptamana trecuta.
 
Verstappen, Leclerc nu au ratat ROK Cup
 
In 2013, la clasa KZ, clasa superioara Verstappen  castiga titlul in fata unui pusti pe nume Charles Leclerc. Si nu sunt singurele nume care au pornit spre F1 din <Gradinita de la Lonato>. Pista a fost renovata anul trecut si e pe A4 pe ruta Milano – Venetia.
 
Atractia e mare iar pretul unui tichet pentru a-i urmari pe viitorii piloti F1 e 10 euro, in medie cat la un joc al Bresciei.      

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Ștafeta Veteranilor Invictus România va tranzita Turda

🇹🇩Ștafeta Veteranilor Invictus România va tranzita Turda, miercuri, 23 octombrie, în intervalul orar: 12.30-14.00. Vă invităm să îi întâmpinăm cu...

Închide