inTurda.ro

Matei Cristian: Voi ataca și in instanța și la partid hotărârea de dizolvare a organizației PSD Turda

Matei Cristian: Voi ataca și in instanța și la partid hotărârea de dizolvare a organizației PSD Turda

Matei Cristian: Voi ataca și in instanța și la partid hotărârea de dizolvare a organizației PSD Turda
octombrie 31
08:47 2019

Președintele PSD Cluj, Liviu Alexa, numit recent în această funcție la propunerea Viorică Dăncilă, o atacă într-un interviu dat publicației online pe care o deține, ziardecluj.ro, pe deputata PSD Cristina Burciu care a anunțat miercuri că va vota Guvernul Orban. „Cristina Burciu este o amibă politică, care nu are capacitatea de a lua decizii politice de capul ei, ea fiind o mătușică de 50 de ani urcată de la curul vacii spre deputăție”a declarat Liviu Alexa. 

Liderul PSD Cluj este nemulțumit de decizia luată de Burciu și o acuză pe aceasta de trădare, folosind un limbaj suburban. 

Iată mesajul publicat de Cristina Burciu,“Dincolo de culoarea politică a unui parlamentar, obiectivul oricărui ales este acela de a se asigura că acțiunile sale politice generează efecte pozitive pentru cetățeni, și nu invers. Vreau ca România să intre într-o zonă de stabilitate, vreau să nu fie pusă în pericol plata salariilor la finalul anului, pentru care e necesară rectificarea bugetară, vreau ca ratele bancare ale românilor să se mențină la un nivel rezonabil și cursul de schimb să rămână în echilibru, vreau ca România să aibă buget de stat pentru anul viitor. Toate aceste lucruri nu se pot petrece câtă vreme România nu are un Guvern în funcție.

Am decis să susțin învestirea în funcție a Guvernului propus de Ludovic Orban, pentru că România nu își poate permite să intre într-o criză guvernamentală. Un astfel de caz ar însemna ca situația fiecărui român să fie afectată de instabilitatea generată de neînvestirea unui nou Guvern.“

Decizia de a susține învestirea noului Guvern a pus pe jar Biroul Permanent Judetean Cluj al PSD, care s-a reunit de urgenta si a decis dizolvarea Organizatiei locale din Turda!

“In aceasta seara, cu unanimitate de voturi, Biroul Permanent Judetean Cluj a decis dizolvarea Organizatiei locale municipale Turda. Domnul Cristian Matei nu mai este incepand de azi presedintele PSD Turda. De coordonarea filialei se va ocupa Alexandru Cordos.“, a transmis Liviu Alexa – presedinte PSD Cluj.

Iată și răspunsul Primarului Municpiului Turda, Matei Cristian, primar despre care în urmă cu câteva săptămâni, același Liviu Alexa, vorbea de bine și amintea câte fonduri a reușit să atragă la Primăria Turda:

Consider că decizia doamnei Burciu este una corectă. Trebuie să înțelegem cu toții că nu mai putem să permitem ca răfuielile politice să afecteze soarta acestei țări! Pentru binele cetățenilor, trebuie să înțelegem că România are nevoie de un Guvern funcțional care să închidă bugetul, să adopte rectificarea și să realizeze un nou buget.

Ca primar al municipiului Turda, susțin o decizie corectă pentru binele comunității pe care o reprezint și pentru toți românii care în lipsa unui Guvern funcțional vor fi evident afectați de această stare de incertitudine, de lipsa bugetului de stat pentru anul viitor și de o situație în care nu își vor putea primi salarii pe finalul anului.

Mă așteptam la această reacție din partea conducerii PSD și mi-am asumat să apăr interesele cetățenilor cu orice preț.“, este textul publicat de Matei Cristian pe Facebook.

În urma acestei decizii de a dizolva organizatia locala, hotărâre luată foarte rapid de către liderul PSD Cluj și membrii BPJ, l-am contactat pe Primarul Matei Cristian pentru a ne exprima un punct de vedere în urma celor întamplate:

Voi ataca și in instanța și la partid hotărârea de dizolvare a organizației, care s-a făcut fără nici o notificare și fără nici un motiv.“, ne-a transmis Matei Cristian.

Nu este pentru prima dată când Liviu Alexa are un astfel de derapaj. La începutul lunii octombrie, Liviu Alexa a postat o înregistrare pe Facebook în care folosește un limbaj jignitor la adresa unor jurnaliști din Cluj, care i-au scris președintelui PSD o scrisoare în care au semnalat tocmai comportamentul inadecvat al acestuia. 

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Matei Cristian: Decizia doamnei Burciu este una corectă. Mi-am asumat să apăr interesele cetățenilor cu orice preț

Consider că decizia doamnei Burciu este una corectă. Trebuie să înțelegem cu toții că nu mai putem să permitem ca...

Închide