inTurda.ro

Centrul Rațiu pentru Democrație găzduiește în aceste zile atelierul Change Architects

Centrul Rațiu pentru Democrație găzduiește în aceste zile atelierul Change Architects

Centrul Rațiu pentru Democrație găzduiește în aceste zile atelierul Change Architects
noiembrie 01
08:28 2019

Comunicat de presă Change Architects

31 Octombrie – 3 Noiembrie 2019

În perioada 31 Octombrie – 3 Noiembrie la Centrul Rațiu pentru Democrație (https://www.ratiudemocracycentre.org/) are loc atelierul Change Architects Innovative Teachers Accelerator Workshop organizat de Asociația AllGrow (https://www.allgrowromania.org), organizație dedicată generării de impact pozitiv în comunitățile din România. Timp de 4 zile, vom  aduce la Turda un grup selectat de profesori inovatori, împreună cu care vom crea o strategie practică de multiplicare a proiectelor comunitare realizate de elevi prin utilizarea metodei de design thinking. Modelul a fost recunoscut pentru impactul pozitiv în viața copiilor de Universitatea Harvard și a fost replicat în peste 60 de țări din întreaga lume. Vor participa profesori din următoarele județe din țară: Călărași, Prahova, Iași, Vrancea, Buzău, Vrancea, Suceava, Timișoara și Cluj.

Atelierele Change Architects urmăresc să dea copiilor și tinerilor șansa de a descoperi puterea lor de a crea viitorul și de a-i transforme în agenți activi ai schimbării prin antreprenoriat social și implicare comunitară. Acestă înițiativă dezvoltă încrederea copiilor în propriile forțe, empatia, competențele organizatorice și de comunicare, gândire critică și leadership – competențe critice necesare pentru participarea activă a copiilor în societate și în viața profesională de mai târziu.

Noutatea adusă prin aceasta inițiativă este realizarea unui ecosistem de schimbare format din profesori, mentori și elevi ce lucrează împreună pentru a dezvolta inovații sociale ce creează schimbare sistemică.

Scopul acestui atelier este să dezvoltăm noi competențe și oportunități ale profesorilor, iar împreună să construim o strategie ce utilizează experiența și cunoștințele lor pentru a atrage și pregăti alți profesorii care au profilul, potențialul și interesul de a crea schimbare în clasă și în comunitățile lor. De pe urma acestui atelier, va fi dezvoltat un plan de acțiune, urmând a fi implementat de profesorii participanți pe parcursul anului școlar în întreaga țară. Un studiu de impact se va face în perioada iunie – iulie 2020 și rezultatele acestuia vor fi utilizate pentru a realiza o strategie de extindere atât la nivel național, cât și la nivel internațional (Republica Moldova).

Poze ale elevilor implicați în proiectele Asociației AllGrow:

 

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Teatrul Aureliu Manea – Program SPECTACOLE luna Noiembrie 2019

PROGRAM LUNA NOIEMBRIE   Spectacole memorabile, spectacole pentru copii, spectacole de improvizație, comedii savuroase, toate își găsesc loc în programul...

Închide