inTurda.ro

Victor Ponta vrea să îi dea afară din partid pe cei care au votat Guvernul Orban. Mircea Irimie: PRO Romania este singurul partid care nu are excluderea in statut!

Victor Ponta vrea să îi dea afară din partid pe cei care au votat Guvernul Orban. Mircea Irimie: PRO Romania este singurul partid care nu are excluderea in statut!

Victor Ponta vrea să îi dea afară din partid pe cei care au votat Guvernul Orban. Mircea Irimie: PRO Romania este singurul partid care nu are excluderea in statut!
noiembrie 04
21:59 2019

Liderul Pro România, Victor Ponta, a anunţat că partidul se desparte de parlamentarii care au decis să voteze Guvernul Orban. El se declară dezamăgit de cei care au mers cu Puterea şi anunţă că Pro România va fi în Opoziţie, pentru că Guvernul Orban „va face foarte mult rău”.

„A trecut Guvernul PNL Orban. Pro România NU a susţinut acest Guvern (cei câţiva foşti colegi care au votat au decis azi să meargă alături de PNL împotriva deciziei pe care am luat-o împreună – motiv pentru care azi ne despărţim şi mergem mai departe fără ei ). Cei care ne acuzau că rămâne ţară neguvernată să se apuce acum de treaba”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

Parlamentarii vizaţi sunt Georgian Pop, Mircea Banias, Sorin Cîmpeanu, Damian Florea, Daniel Constantin, Emilia Meiroşu şi Liviu Ioan Balint. Daniel Constantin şi Sorin Cîmpeanu sunt membri fondatori ai Pro România.

În urma acestor declarații ale liderului Pro România, l-am contactat pe Mircea Irimie, Președinte PRO România Turda, care a fost alături de Daniel Constantin încă de la începuturile PRO România(Vezi foto). 

Eu nu vreau sa aduc atacuri nimanui. Este normal ca intr-un partid, astazi, sa existe consultari si dezbateri! Daca s-a hotarat ceva cu majoritate, respectam decizia, dar nu este bine ca doar un lider să ia deciziile pentru tot partidul.

PRO Romania este singurul partid care nu are excluderea in statut.  Domnul Ponta probabil a uitat. Ca sa faca excluderi din partid trebuie să modifice statului partidului. Eu sunt de acord că acest guvern trebuia să treacă!“, ne-a comunicat Irimie Mircea.

Iată mai jos mesajul publicat de Victor Ponta pe contul oficial de Facebook:

A trecut Guvernul PNL Orban / Pro Romania NU a sustinut acest Guvern ( cei cativa fosti colegi care au votat au decis azi sa mearga alaturi de PNL impotriva deciziei pe care am luat-o impreuna – motiv pentru care azi ne despartim si mergem mai departe fara ei) ; cei care ne acuzau ca ramane tara neguvernata sa se apuce acum de treaba / cateva alte observatii “la cald” :

  1. Ca si in Decembrie 2009 avem un Guvern pe care oamenii NU l-au votat, care a trecut de Parlament prinaceleasi metode ca in 2009 , un Guvern care are ca singura legitimitatea sprijinul Presedintelui si care nu are nicio competenta si nicio solutie pentru criza economica si sociala care vine
    2. Ca si in Decembrie 2009 sau in Decembrie 2015 problemele adevarate si imediate ale oamenilor nu au contat / doar dorinta de a pune cat mai repede si in orice fel mana pe Putere / si obsesia recurenta de a avea si Presedinte si Guvern ( si toate institutiile Statului) in mana unui singur Partid “de dreapta”
    3. Ca si in Decembrie 2009 si in Decembrie 2015 NU am votat ceva ce stim toti ca nu este bun pentru toti romanii – doar pentru cativa ! Mi-am asumat toate riscurile si cred ca asa este corect sa fac cat timp sunt in viata publica ! Ma pregatesc in Opozitie sa sanctionam greselile unei Puteri incomparable
    4. ProRomania a pornit ca un proiect politic de centru stanga modern, care sprijina doar profesionalismul in Guvernare , dispus sa lupte cu Sistemul politic PSD – PNL pastrand valori de centru stanga europene / am luptat cu Dragnea si Dancila – nu ne transformam in slugile lui Orban / este evident ca azi au fost folosite toate fortele impotriva noastra – dar ProRomania este o necesitate pentru insanatosirea politicii de Stanga moderna – vom merge in continuare pe drumul nostru / batalia adevarata va fi in 2024 – sa scoatem din nou tara din criza ( ca in 2012)!
    5. Sigur ca sunt profund dezamagit de faptul ca oameni pe care i-am sprijinit, promovat, respectat si aparat in toate situatiile nu au rezistat azi in fata presiunilor – si ca au ales sa lupte impotriva ProRomania, a propriilor convingeri si impotriva mea / o lectie despre oameni din care tot nu reusesc sa inteleg si sa invat de ajuns / pacatul lor este insa ca au instaurat un Guvern care va face foarte mult rau – si oamenii nu ii vor ierta pentru asta / ne despartim de acesti fosti colegi care au ales sa fie alaturi de Putere / noi ramanem in Opozitie alaturi de cei care ne voteaza si care au incredere in mine

          Suntem ProRomania – vom lupta in continuare pentru ceea ce credem – nimeni si nimic nu ne poate forta sau cumpara sa facem altfel!

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Matei Cristian: Astăzi am semnat la București, la Ministerul Dezvoltării, al 13-lea contract de finanțare europeană

Primarul Municipiului Turda, Matei Cristian, a semnat astăzi contractul de finanțare europeană, în vederea implementării proiectului - 𝐑𝐞𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚, 𝐝𝐨𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐬̦𝐢...

Închide