inTurda.ro

ANM: Discutăm despre scenariul ca iarna aceasta să fie cea mai grea din ultimii 100 de ani

ANM: Discutăm despre scenariul ca iarna aceasta să fie cea mai grea din ultimii 100 de ani

ANM: Discutăm despre scenariul ca iarna aceasta să fie cea mai grea din ultimii 100 de ani
noiembrie 19
15:58 2019

Elena Mateescu, directorul ANM, a declarat, pentru Digi24, că în fiecare an se discută despre faptul că iarna respectivă ar putea fi cea mai grea din ultimii 30 sau 100 de ani.

Meteorologul a amintit că nu există însă un semnal robust în acest sens, însă o iarnă normală în România aduce perioade de vreme severă.

„Iarna în România aduce perioada în care să putem să vorbim de viscol, precipitații și ger, dar vom actualiza aceste informații din aproape în aproape.

În fiecare perioadă a acestui an, discutăm despre scenariul că iarna aceasta să fie cea mai grea din ultimii 30 de ani sau din ultimii 100 de ani. Nu avem un semnal robust în acest sens, dar o iarnă normală în România aduce perioade de vreme severă.

O să vă prezentăm zonele cele mai expuse din perspectiva regimului de temperaturi mai scăzut: Moldova, Transilvania, dar și zona de centru a țării.

Am avut aceste semnale de prelungire a iernii, așa cum în toamnă am avut o vară prelungită. Cum a fost martie din acest an, sau aprilie 2017, când am avut avertizare de cod portocaliu pentru zăpadă.

Această alternanță a perioadelor foarte călduroase urmate de răciri bruște, cu sigurantă, se pot manifesta în următoaele 3 luni, așa cum s-a manifestat pe tot parcursul anului 2019”, a explicat Elena Mateescu, director ANM, informează Digi24.

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Poliția Locală Turda – în sprijinul turdenilor

În data de 17 noiembrie 2019, numita M.M din zona parcului Micro III - str. Lianelor a sesizatdispeceratul Poliție Locale...

Închide