inTurda.ro

Marius Riter a demisionat din PNL: “În interiorul partidului s-a renunțat la cele mai importante valori ale liberalismului“

Marius Riter a demisionat din PNL: “În interiorul partidului s-a renunțat la cele mai importante valori ale liberalismului“

Marius Riter a demisionat din PNL: “În interiorul partidului s-a renunțat la cele mai importante valori ale liberalismului“
decembrie 03
14:05 2019

În urma Alegerilor Prezidențiale filiala locală a obținut cel mai bun scor din istoria partidului pe plan local. Datorită modului exemplar prin care fiecare membru și simpatizant a înțeles să-și facă treaba PNL Turda a reușit să obțină 17. 000 de voturi. Acesta este meritul unei echipe închegate care a dat dovadă de un grad de implicare uluitor. Pe această cale doresc să vă mulțumesc și să va spun că acest rezultat legendar se datorează sacrificiului pe care l-ați făcut în folosul organizației locale.


Implicarea mea în viața politică se datorează dorinței de a contribui activ la îmbunătățirea calității vieții cetățenilor. Am ales să fac aceasta prin intermediul Partidului Național Liberal deoarece ideologia liberala este cea mai apropiată de setul meu personal de valori.


În aceste momente în interiorul partidului s-a renunțat la cele mai importante valori ale liberalismului. Astfel organizației PNL Turda i se impune, în mod dictatorial, de către forurile superioare de partid acceptarea în organizație și susținerea pentru următoarele alegeri locale a unui fost membru PSD-ist. Totodată aceasta decizie contravine art. 13 lit. c din Statutul Partidului Național Liberal unde sunt descrise principiile generale pe care se bazează activitatea internă a partidului: „democrația internă, toate deciziile și hotărârile se adoptă pe baza votului liber exprimat”. In același timp decizia mai sus menționată contravine Deciziei Biroului Politic Național nr. 25 din 12 august 2019 „Biroul Politic Național solicită filialelor să nu primească în Partidul Național Liberal nici un membru PSD”.


Prin această decizie PNL se îndepărtează de la obiectivul principal asumat în statut și anume reprezentarea valorilor fundamentale ale democrației pe scena politica româneasca.


Întrucât prin deciziile luate se trece de la un mod democratic de organizare a partidului la unul dictatorial și pentru că mi se cere să-mi încalc atât principiile morale cât și Statutul Partidului, am decis să-mi înaintez demisia din calitatea de membru al Partidului National Liberal.

Riter Marius – Consilier Local al Municipiului Turda.

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Fostă directoare a Colegiului “Emil Negruțiu“ Turda, a trecut la cele veșnice

Cu mare tristețe în suflet, toți cei care am cunoscut-o la Colegiul „Emil Negruțiu” Turda pe cea care a fost...

Închide