inTurda.ro

Un spectacol despre mame  pe care ar trebui să-l vadă toți bărbații în turneu la Teatrul „Aureliu Manea” Turda

Un spectacol despre mame  pe care ar trebui să-l vadă toți bărbații în turneu la Teatrul „Aureliu Manea” Turda

Un spectacol despre mame  pe care ar trebui să-l vadă toți bărbații în turneu la Teatrul „Aureliu Manea” Turda
decembrie 09
10:12 2019

Un spectacol despre mame  pe care ar trebui să-l vadă toți bărbații în turneu la Teatrul „Aureliu Manea”

Teatrul „Aureliu Manea” din Turda găzduiește duminică, 15 decembrie, ora 19:00, spectacolul „BabyBlues”, o producție a companiei Cultură’n Șură despre experiența de a fi mamă în societatea românească.

Intrarea este gratuită, pe bază de rezervare printr-un mesaj la rezervari@culturansura.ro sau prin SMS la numărul de telefon 0730.959.793, menționând numele, data și numărul de locuri dorit.

Într-un decor minimalist, luminat cu multă măiestrie, îmbrăcate neutru, actrițele Lavinia Cosma, Florentina Năstase și Ana Turos interpretează o multitudine de personaje care colorează și animă scenă după scenă, dezvăluind publicului nenumărate fațete ale materninății. „BabyBlues” este un spectacol-documentar dureros de cinstit și în același timp o sursă de bună-dispoziție: ai întâlnit și tu în parc babe băgăcioase care nu te lasă să-ți vezi de treabă, știi și tu vreo mătușă care „poate să deoache” sau vreun funcționar zeflemist care te-a făcut să te simți că-i irosești timpul prețios. Spectacolul s-a născut din nevoia de a discuta despre un subiect sensibil – depresia post-natală și greutățile prin care trec mamele în societatea românească, și a reieșit un spectacol ca-n viață: plângi și-apoi râzi când îți amintești de ce-ai plâns cândva. Scopul acestor reprezentații, dincolo de rolul de divertisment al teatrului este acela de a evidenția felul în care societatea se raportează la această afecțiune, sau mai bine zis, felul în care o ignoră. Depresia post-natală afectează 1 din 7 mame.

Reprezentația spectacolului „BabyBlues” face parte dintr-un turneu național.

Regia și dramaturgia Victor Olăhuț
Distribuție: Lavinia Cosma, Florentina Năstase, Ana Turos
Interviuri: Alina Căprioară
Transcrieri: Adriana Sână

Parteneri: Teatrul „Aureliu Manea”, Viorica Smason Manea, Teatrul Studențesc Podul, Romania Educab, Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, Tur Cento Trans, Ark Media Advertising

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
La nivelul județului Cluj se acționează, pe mai multe sectoare de drum, pentru combaterea fenomenului de polei

Informare de presă La nivelul județului Cluj se acționează, pe mai multe sectoare de drum, pentru combaterea fenomenului de polei...

Închide