inTurda.ro

Atenție la gheața care alunecă de pe camioane. VIDEO

Atenție la gheața care alunecă de pe camioane. VIDEO

Atenție la gheața care alunecă de pe camioane. VIDEO
ianuarie 09
13:15 2020

Șoferii care circulă cu zăpadă și gheață pe camion riscă să fie amendați, iar dacă din această cauză provoacă un accident rutier aceștia riscă și pedeapsă cu închisoarea.

Înainte de plecarea în cursă, șoferii profesioniști trebuie să verifice dacă vehiculul corespunde din punct de vedere tehnic și dacă nu reprezintă un pericol pentru ceilalți participanți la trafic. Asta înseamnă că aceștia au obligația inclusiv să curețe zăpadă și gheață de pe camion și semiremorcă, scrie infotrucker.ro

În cazul în care nu faceți acest lucru riscați amenzi și puncte de penalizare.

Cum se curăță un camion in Germania

Cum se curăță un camion in Germania

Spre exemplu, în Germania, amenda pentru gheață și zăpadă pe camion este de 80 de euro și un punct de penalizare pe carnet. În cazul în care din această cauză se produce și un accident amenda minimă este de 120 de euro. În funcție de gravitatea incidentului se poate ajunge la sume mult mai mari și chiar o pedeapsă cu închisoare de până la 3 ani.

De asemenea, le recomandăm celorlalți participanți la trafic să păstreze o distanță de siguranță mai mare, dacă rulează în spatele unui camion, bucățile de zăpădă și gheață care se desprind de pe camion putând cădea în spate la 20 – 50 de metri.

Poliția avertizează șoferii că au obligația să curețe prelatele tirurilor, acestea putând acumula cantități mari de apă care pe timpul nopții poate îngheța și deveni un pericol pentru participanții la trafic. Nerespectarea acestei obligații atrage sancțiuni.

De ce nu e bine sa se circule aproape de camioane, pe timpul iernii:


Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
“CARDINALUL” VINE LA TEATRU ÎN TURDA

“CARDINALUL” VINE LA TEATRU ÎN TURDA Debutul de an la Teatrul Aureliu Manea ne oferă 2 proiecții speciale. Sâmbătă, 11...

Închide