inTurda.ro

Șeful Poliției municipiului Câmpia Turzii a refuzat să sufle în etilotest! Acesta a fost oprit de polițiști pe strada Laminoriștilor

Șeful Poliției municipiului Câmpia Turzii a refuzat să sufle în etilotest! Acesta a fost oprit de polițiști pe strada Laminoriștilor

Șeful Poliției municipiului Câmpia Turzii a refuzat să sufle în etilotest! Acesta a fost oprit de polițiști pe strada Laminoriștilor
ianuarie 10
12:18 2020

UPDATE: Rezultatele analizelor de laborator au indicat o îmbibație alcoolică sub 0,80 mg/l alcool pur în sânge, sub limita prevăzută de Codul penal ca fiind infracțiune. Prin urmare, față de polițist vor fi dispuse măsuri de sancționare contravențională.
De asemenea, verificările pe linie disciplinară continuă.

Inspectoratul de Poliție Județean Cluj a declarat, în nenumărate rânduri, toleranță zero față de consumul de alcool la volan, iar de fiecare dată au fost luate măsuri dure în asemenea cazuri, prin urmare, și în situația dată vor fi luate măsuri ferme, cu atât mai mult cu cât persoana în cauză are calitatea de polițist, organ de aplicare a legii, care veghează respectarea acesteia.

Șeful Poliției municipiului Câmpia Turzii a fost oprit în trafic joi seara fiind suspectat că a condus sub influența băuturilor alcoolice, scrie evz.ro!

”La data de 9 ianuarie a.c., în jurul orei 22:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, Biroul Drumuri Naționale și Europene, au depistat un conducător auto de 50 de ani, din Câmpia Turzii, în privința căruia exista suspiciunea că s-ar afla sub influența alcoolului.

Acesta a fost depistat conducând un autoturism pe strada Laminoriștilor (DN15-E60) din Câmpia Turzii.

Bărbatului i s-a solicitat să se supună testării cu aparatul alcooltest, însă din motive medicale a refuzat. Prin urmare, acesta a fost condus la unitatea medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii existenței/inexistenței alcoolemiei în sânge.

În continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută de Codul penal.

Întrucât persoana în cauză are calitatea de polițist, în paralel se efectuează o anchetă internă, conducerea inspectoratului dispunând cercetarea disciplinarea a acestuia.”, a transmis IPJ Cluj.

Comisarul Dorel Fodorean ar fi fost oprit la un control inopinat, de un echipaj de la Poliția Rutieră Cluj, în timp ce conducea mașina pe o stradă din Câmpia Turzii. După legitimare, agenții de la Rutieră au avut bănuiala că șoferul a consumat alcool și i-au cerut comisarului să sufle în aparatul etilotest. Acesta a refuzat categoric să facă acest lucru dar a fost de acord să meargă la spital, pentru recoltarea probelor biologice.

Această analiză va stabili dacă polițistul a consumat sau nu băuturi alcoolice.

„Era puțin amețit și de aceea polițiștii i-au cerut să suflet în etilotest dar el a refuzat. Așteptăm rezultatele medico legale iar în funcție de rezultat se vor lua măsurile legale, amendă și suspendarea permisului de conducere sau dosar penal, pentru conducerea unui autoturism în stare de ebrietate”, a spus un oficial al IPJ Cluj.

Șeful Poliției Câmpia Turzii, Dorel Florian Fodorean, a fost oprit în trafic și, pentru că mirosea a alcool, polițiștii i-au cerut să fie testat. Șeful Poliției Câmpia Turzii a refuzat testarea, motiv pentru care IPJ Cluj a început cercetarea disciplinară a acestuia, scrie Digi24.

”Pe o stradă din oraș a fost tras pe dreapta de un filtru al polițiștilor din Cluj Napoca veniți la Câmpia Turzii pentru a depista șoferii băuți la volan. În momentul în care agențîi au vrut să îl supună pe șeful poliției testării cu aparatul etilotest acesta a refuzat. Polițiștii l-au dus pe acesta la spitalul din Câmpia Turzii pentru a-i preleva probe de sânge.“, relatează Antena3.

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Complex balnear de lux la doar 25 de kilometri de Turda

”Băile Sărate”, simbolul orașului Ocna Mureș aproape 100 de ani, renasc din propria lor cenușă, asemenea păsării Phoenix. Clădirea veche...

Închide