inTurda.ro

Grupul Da Vinci Turda a organizat un laborator digital pentru tinerii din comunitate

Grupul Da Vinci Turda a organizat un laborator digital pentru tinerii din comunitate

Grupul Da Vinci Turda a organizat un laborator digital pentru tinerii din comunitate
ianuarie 13
11:27 2020
Comunicat:
Săptămâna trecută a avut loc Laboratorul Digital, un proiect realizat de Grupul Da Vinci Turda care s-a desfășurat pe parcursul a trei zile(9-11 Ianuarie) și a avut loc la Centrul pentru Inițiative de tineret, Voluntariat și Implicare în Comunitate din Turda.
Scopul acestuia a fost să le ofere tinerilor cunoștințe din domeniul digital, prin traininguri zilnice, cunoștințe cerute pe piața muncii din ziua de azi aproape oriunde.
Prima zi a început cu o prezentare de roboți din partea CyberPunk. Aceștia le-au explicat mai multe despre inteligența artificială participanților, și ce stă în spatele unei astfel de creații. După această parte, tinerii au înțeles că nu este atât de greu și de înfricoșător să programezi și să faci roboți. A urmat ca aceștia să se folosească de WordPress pentru a face un site de la 0 și să observe ușurința cu care acesta poate fi făcut. 
A doua zi a adus cu sine competențele necesare pentru a face design și poze estetice. Participanții s-au folosit de elemente precum reguli și coduri de culori, încadrare în pagină și estetică și multe altele. Ca urmare, rezultatele au fost pe măsură.
În ultima zi, tinerii s-au folosit de Google Drive, Google Forms și Google Sheets pentru a face formulare personalizate, bugete sau statistici. Astfel, aceștia au ajuns să știe cum să își organizeze și contorizeze toate acestea în Google Drive. De asemenea, aceștia au învățat și bazele programării unei mașini robot Arduino Smart.
Astfel, putem vedea importanța educației non-formale, mai ales partea digitală, în rândul tinerilor, aceasta dezvoltându-le abilități necesare pentru viitor.
Grupul Da Vinci Turda
Foto: Facebook/DaVinci.
Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Spitalul din Câmpia Turzii, după ce Libertatea a scris că folosește un cântar ruginit pentru analize: „Echipamentele sunt noi, asistenta reclamantă are un istoric interesant”

O asistenta medicală a transmis către redacția Libertatea.ro, pe parcursul lunii decembrie 2019, informatii potrivit cărora la Spitalul Municipal  din...

Închide