inTurda.ro

Propunere PMP Turda: Gratuitate pentru elevi, la transportul public în comun

Propunere PMP Turda: Gratuitate pentru elevi, la transportul public în comun

Propunere PMP Turda: Gratuitate pentru elevi, la transportul public în comun
ianuarie 13
10:19 2020

Comunicat:

Propunere PMP Turda: Gratuitate pentru elevi, la transportul public în comun

În condițiile eficientizării activității de transport public în comun, odată cu înființarea societății care aparține Municipiului Turda și a introducerii sistemului de e-ticketing, care va genera reducerea costurilor cu gratuitățile acordate pensionarilor, PMP Turda propune administrației locale să ia decizia de a introduce sistemul de gratuitate 100% și în rândul elevilor care fac naveta pe mijloacele de transport în comun, pentru a frecventa cursurile școlare.

Considerăm că o astfel de decizie ar putea fi adoptată cât mai repede, după o analiză obiectivă privind nivelul costurilor reduse a decontării gratuităților pentru pensionari (din ceea ce s-a transmis, se vor deconta călătoriile efective; iar până acum, către STP, se decontau minim 2 călătorii pe zi, călătorii pe care pensionarii nu le efectuau).

”Credem că sprijinirea tinerilor, ca să urmeze cursurile, ar fi un gest care ar arăta că ne interesează noua generație. Hai să-i ajutăm și pe ei, că sunt la început de drum! Sunt multe familii pentru care costurile abonamentelor înseamnă ceva în bugetul familiei, iar prin facilitatea pe care o acordăm cred că vom stimula frecvența la cursurile școlare și vom degreva din cheltuielile familiilor pentru ceea ce înseamnă cheltuielile școlare, măcar în ceea ce ne privește pe noi, ca administrație publică locală.

Ca să fiu bine înțeles: nu se pune problema renunțării la gratuitățile pentru pensionari! Ei își vor păstra drepturile, însă din eficientizarea activității de transport local cu siguranță va rezulta o diminuare a cheltuielilor cu decontarea transportului pensionarilor, iar acest lucru ne va permite să acordăm gratuitate integrală pentru elevii care urmează cursurile școlare”, a spus președintele PMP Turda, Adrian Nap.

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Sah Club Potaissa: TURDA ARE O VICECAMPIOANA NATIONALA!

TURDA ARE O VICECAMPIOANA NAȚIONALA ȘCOLARĂ LA GRUPA 7ANI FETE: CRISTUREAN NOELIA ALEXANDRA! ESTE UN REZULTAT BINEMERITAT DUPA 10 zile...

Închide