inTurda.ro

A fost descoperită celula care ar putea sta la baza unui tratament universal împotriva CANCERULUI

A fost descoperită celula care ar putea sta la baza unui tratament universal împotriva CANCERULUI

A fost descoperită celula care ar putea sta la baza unui tratament universal împotriva CANCERULUI
ianuarie 21
12:11 2020

Un nou tip de celulă a sistemului imunitar care ucide cele mai multe tipuri de cancer a fost descoperită din întâmplare de oamenii de știință britanici. Ar putea fi o descoperire istorică, scrie The Telegraph.

Cercetătorii au analizat sângele de la o bancă din Țara Galilor, în căutarea de celule imunitare care ar putea lupta împotriva bacteriilor, dar au găsit un tip complet nou de “celulă T“, această nouă celulă imunitară are un receptor care nu a mai fost depistat până acum și care acționează ca un cârlig, lipindu-se de majoritatea cancerelor umane, dar ignoră celulele sănătoase. În urma studiilor de laborator s-a descoperit că celulele imunitare echipate cu acest receptor ucid cancerul pulmonar, al pielii, sângelui, colonului, sânului, oaselor, prostatei, ovarului, rinichilor și colului uterin.

„Dacă această nouă descoperire se va concretiza, va pune bazele unui tratament „universal”cu celule T, scăzând costurile extrem de ridicate asociate cu identificarea, generarea și fabricarea de celule T personalizate”, spune Profesorul Awen Gallimore, de la Centrul de Cercetare pentru Cancer al Universității Wales.

Profesorul de imunologie de la Universitatea din Manchester, Daniel Davis, spune că în laborator a fost demonstrat faptul că aceste celule imune reacționează împotriva mai multor tipuri de celule canceroase, dar înca trebuie înțeles exact “cum poate și ucide celulele canceroase, fară să atace celulele sănătoase“. 

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Festival de iarnă UNIC, în acest weekend la Pârtiile Mărișel! Concurs de sanii, concurs de bulgarit, concurs de oameni de zapada, concurs de alergare in clapari, si multe alte activitati

Aflat la prima editie, FESTIVALUL de iarna SPANDO este un eveniment unic avand un format nemaiintalnit pana acum la evenimentele...

Închide