inTurda.ro

PMP Turda – Despre problema câinilor maidanezi

PMP Turda – Despre problema câinilor maidanezi

PMP Turda – Despre problema câinilor maidanezi
februarie 13
09:40 2020

Comunicat PMP Turda.

Despre problema câinilor maidanezi.

În ultima perioadă tot mai mulți cetățeni din diferite zone ale orașului nostru ne informează despre câinii fără stăpân, numărul lor fiind tot mai mare, iar agresivitatea lor la fel.

Câinii care formează haite sunt liberi, pot ataca oricând și oriunde. PMP va prezenta problema în ședința de Consiliu Local și o să ceară să se ia urgent măsuri, întrucât aceste incidente pot pune viața în pericol.

PMP este si va fi întotdeauna în sprijinul cetățenilor pentru a fi in siguranța și să-și poată desfășura activitățile zilnice în deplină siguranță.

Administrația locală trebuie să prezinte un plan concret privind rezolvarea acestei probleme, precum și ceea ce s-a făcut până acum, concret! Înțelegem că este vorba și despre o problemă generată de cetățeni iresponsabili, care își abandonează câinii (sau nu-i sterilizează, conform legii), cum la fel de bine putem crede că este vorba despre o ”rotație” a câinilor (există zvonuri în acest sens) pentru a crește veniturile asociației de ecarisaj, însă trebuie o implicare mai mare pentru a găsi o soluție pentru această problemă. Oricât de mult am iubii animalele, trebuie să recunoaștem că astfel de imagini nu constituie o normalitate!

Sugerăm o dezbatere mai largă, în care administrația locală să cheme la aceeași masă alți factori care pot, doresc și pot fi implicați în rezolvarea acestui fenomen, cum ar fi Poliția, Poliția Locală, Direcția Sanitar Veterinară, Asociația Centrul de Ecarisaj Turda, ONG-uri implicate în protejarea animalelor, alți factori implicați în rezolvarea/gestionarea cu succes a acestor situații (dacă există în țară) etc.

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Oficial: În 2021 va avea loc un nou recensământ. Vei putea completa formularul și online

În anul 2021 se va face un nou recensământ al populației și locuințelor, organizat potrivit unei ordonanțe de urgență a...

Închide