inTurda.ro

Poleiul a blocat DN1 Turda – Cluj-Napoca. Circulația rutieră a fost oprită pe ambele sensuri.

 Breaking News

Poleiul a blocat DN1 Turda – Cluj-Napoca. Circulația rutieră a fost oprită pe ambele sensuri.

Poleiul a blocat DN1 Turda – Cluj-Napoca. Circulația rutieră a fost oprită pe ambele sensuri.
februarie 13
11:09 2020

Sute de turdeni care fac naveta la Cluj-Napoca au întârziat în această dimineață la locul de muncă sau la facultate. Traficul a fost blocat mai multe ore din cauza poleiului format pe carosabil.

Două sectoare de drum au fost mai problematice: porțiunea Dealul Dăbăgău – sat Tureni și porțiunea de la ieșirea din Mărtinești până în Vălcele. Din declarațiile unor participanți la trafic, pe ultima porțiune s-a staționat efectiv aproximativ o oră, asta după ce utilajele de deszăpezire au fost trimise pe contrasens, pentru a ajunge în zonele afectate de polei!

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că în județul Cluj, pe tronsonul Turda – Cluj-Napoca al DN1 (E81) se semnalează porțiuni acoperite cu polei. Pentru a permite drumarilor să acționeze în mod corespunzător pentru remedierea situației, circulația rutieră pe acest segment a fost oprită pe ambele sensuri.

Consiliul Județean Cluj a anunțat că „pe raza judeţului Cluj nu există drumuri județene pe care traficul rutier să fie blocat, circulaţia desfășurându-se, pe mai multe sectoare de drum, în condiţii specifice sezonului rece.” E adevărat că până au dat ei comunicatul circulația a fost reluată.

Semne de întrebare pe care situația din această dimineață le ridică:
– Cât de imposibile sunt intervențiile instituțiile abilitate în siguranța participanților la trafic în cazul unor situații similare sau în cazul unor situații de urgență (ex. accident)? În imaginile din această dimineață se pot observa că blocate în trafic au fost și utilaje de deszăpezit și autoturisme ale Poliției Rutiere. Asta din cauza participanților la trafic care au staționat pe ambele benzi de circulație și din cauza parapeților de beton care au fost montați pe aproape toată lungimea drumului.

– Cât de utile sunt informările Consiliului Județean Cluj dacă ele sunt transmise după ce situația a fost rezolvată? Inclusiv Europa FM anunța în timp real „blocaje pe DN1 între Turda și Cluj-Napoca”.

– Cât de bine se achită de sarcini firma care are încheiat contract pentru deszăpezirea și prevenirea poleiului pe sectorul de drum Turda-Cluj?

Circulația pe DN 1 între Turda și Cluj-Napoca a fos reluată după ora 8:45 și se desfășoară în condiții de iarnă.

Sursa foto: Facebook

Related Articles

Citește articolul precedent:
Servicii dedicate pensionarilor, la Primăria Municipiului Câmpia Turzii

Servicii dedicate pensionarilor, la Primăria Municipiului Câmpia Turzii Consiliul Local al Municipiului Câmpia Turzii a aprobat un proiect de hotărâre...

Închide