inTurda.ro

MANIFESTUL pentru ROMANIA  2020 – 2024. Ponta vrea reducerea numărului de județe de la 41 la 15

MANIFESTUL pentru ROMANIA  2020 – 2024. Ponta vrea reducerea numărului de județe de la 41 la 15

MANIFESTUL pentru ROMANIA  2020 – 2024. Ponta vrea reducerea numărului de județe de la 41 la 15
februarie 18
07:58 2020

MANIFESTUL pentru ROMANIA ❤ 2020 – 2024

La Convenția Anuală care a avut loc la Palatul Parlamentului , Victor Ponta , Președintele Pro România a prezentat Manifestul pentru România cu cele 10 directive pentru care PRO ROMANIA se va lupta ca in mandatul 2020 – 2024 sa fie implementate .

1 PROFESIONIȘTI noi in POLITICA : PRO ROMANIA pregateste o echipă tânără de profesionisti capabili să implementeze eficient si să respecte toate angajamentele față de România.
2 FISCALITATE: Schimbarea sistemului fiscal prin trecerea la o impozitare diferențiată progresivă a salariilor si pensiilor mari , proprietatilor si capitalurilor , in paralel cu reducerea taxării muncii si deductibilitatea cheltuielilor cu sănătatea si educatia .

3 REFORMA ADMINISTRATIVĂ: Reducerea radicală a cheltuielilor cu administrația publică până in anul 2024 , prin renunțarea la un sistem învechit, birocratic, politizat si clientelizat, prin digitalizarea sistemului administrativ. Reducerea numărului de județe de la 41 la 15 . Reducerea nr de unități administrativ teritoriale de la 3300 la maximum 1500 pe criteriile numărului populației si al organizării teritoriale . Reducerea nr de Parlamentari la 300 , 200 de Deputați și 100 de Senatori . Mandate de 5 ani pentru toate functiile alese .

4 PENSII si SALARII : Înghețarea până in 2024 a pensiilor si salariilor foarte mari ( peste 10 000 ron ) si cresterea celor mici . Prin renunțarea la indexarea proporțională si indexarea lor invers proporțională cu valoarea acestora până la un raport de 1 la 5 între cea mai mare pensie / salariu si cea mai mică .

Introducerea Salariului Minim European . SME
5 Sanatate si Educatie : PRO ROMANIA susține că priorități naționale, Sănătatea si educatia – Sub forma serviciilor publice si că sistemele private trebuie încurajate si stimulate , dar nu cu bani publici – din asigurări private si componentă publică atunci când sistemul public nu are capacitatea . Susținem o Strategie Sectorială pentru asigurarea unui acces mai bun la educație și servicii medicale in mediul rural si urban mic .

6 AGRICULTURĂ și TURISM : Agricultura modernă si turismul trebuie să reprezinte in continuare ramuri strategice ale României. PRO ROMANIA susține uniformizarea cotei TVA la alimente cu cea de 5% de la serviciile din turism .

7 INFRASTRUCTURĂ : Infrastructura de transport este o componentă esențială pentru dezvoltarea unei țări . Un transport eficient si sigur trebuie să fie în concordanță cu necesitățile populației și a mediului de afaceri .

PRO ROMANIA consideră priorități:
– reabilitarea etapizată în baza unei planificări riguroase a transportului feroviar . Rapid si prietenos cu mediul ,

– autostrada Pitești – Sibiu si autostrada Iași – Târgul Mureș , ambele finanțate din fonduri europene ,
– autostrada Comarnic – Brasov in Parteniat Public Privat ( conform proiectului tehnic si financiar din 2014 ) centuri ocolitoare , construite din Bugetul Național pentru toate localitățile din România traversate de un drum național sau european ,
– PRO ROMANIA susține programul Federației Internaționale de Automobilism pentru siguranța rutieră ,
– atragerea fondurilor europene pentru construcția acestora si crearea condițiilor favorabile parteneriatelor PPP pentru finanțarea proiectelor de infrastructură acolo unde nu se pot folosi fonduri europene .
8 DEMOGRAFIE : In conditiile apariției unor tendințe demografice noi , nu doar Romania , ci întreaga Europă se confruntă cu probleme demografice grave si perspective sumbre . PRO ROMANIA este primul partid care va cuprinde in strategia de țară, politici si măsuri demografice rapide :
– o nouă schemă de acordare a alocațiilor pentru copii , care sa aibă o componentă fixă ( alocația de bază ) si una variabilă ( in functie de situația socială si rezultatele școlare ale copilului ) , programe dedicate pentru mame cu mai mult de doi copii,
– sprijin pentru cheltuielile locative pentru familiile cu mai mult de 3 copii , construcția de creșe si grădinițe moderne din fonduri europene ,
– schemă de ajutor de stat cu deduceri din impozit pentru cheltuieli școlare sau de sănătatea copiilor .
9 MEDIU : Menținerea unui echilibru intre dezvoltarea economică și protejarea mediului înconjurător. PRO ROMANIA consideră că sunt necesare măsuri imediate in domeniile gestionării deșeurilor, protejării atmosferei , pădurilor și apelor si a managementului resurselor de apă . PRO ROMANIA militează pentru : PACTUL pentru O ROMANIE VERDE SI CURATĂ initiat de Mircea Diaconu- 10 ani de moratoriu privind exploatarile industriale ( cu excepția celor necesare pentru sănătatea parcurilor ) si a consumului populației din zonă .
– obligativitatea pentru instituțiile publice de achiziționare, pe măsura înnoirii parcului auto , începând cu 2022 , doar cu vehicule electrice si/ sau hibride , de asemenea administrațiile publice locale sa implementeze strategii pentru o trecere la transport public verde până in 2024 ,
– autoturismele sa fie impozitare suplimentar dacă au capacitate cilindrică mare sau nu au minim EURO 4 ,
– taxe de acces pentru autoturismele care pătrund în centrul orașelor si dezvoltarea transportului public local .
10 DIGITALIZAREA ADMINISTRATIEI : PRO ROMANIA propune tuturor partidelor politice , mediului privat , mediului academic si societatii civile asumarea transformării digitale a României ca Proiect de Țară. Transformarea digitală a României trebuie să se realizeze prin proiecte ce urmăresc dezvoltarea serviciilor de e-Guvernare, dezvoltarea capitalului uman si digitalizarea economiei .
– Nici o instituție nu mai poate cere de la cetățean documente pe care le poate cere de la o altă instituție ( doar documente private ) .
– Transparentizarea serviciilor publice .
– Alfabetizarea digitală a tuturor românilor prin actualizarea programei școlare si prin derularea unui program național de dobândirea a competențelor digitale pentru populația adultă . Informatica proba de concurs la Evaluarea Națională, materie obligatorie , probă de competențe digitale la Bacalaureat .
Suntem PRO ROMANIA pentru că ținem cu ROMANIA ! 💙💛

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Sedinta de indata a Consiliului Local Turda maine, 18 februarie. Vezi ordinea de zi.

R O M Â N I A JUDEŢUL  CLUJ MUNICIPIUL TURDA CONSILIUL LOCAL PROIECTUL ORDINII DE ZI AL  ŞEDINŢEI  EXTRAORDINARE,...

Închide