inTurda.ro

VIDEO. Cea mai de temut armă din lume este la Câmpia Turzii

VIDEO. Cea mai de temut armă din lume este la Câmpia Turzii

VIDEO. Cea mai de temut armă din lume este la Câmpia Turzii
februarie 18
22:15 2020

Cea mai de temut dronă din lume este în România. Modelul MQ-9 Reaper, același tip de dronă care l-a ucis pe generalul iranian Qassem Soleimani, va desfășura misiuni la Câmpia Turzii. MQ-9 Reaper este arma folosită de armata SUA pentru distrugerea țintelor aflate în mișcare. A fost folosită în raiduri aeriene ce au vizat teroriști în țări ca Irak, Siria, Afganistan și Yemen.

Drona va fi testată şi de soldaţii români într-un exerciţiu comun al NATO. Drona poate ataca ţinte la sol cu rachete AGM-114 Hellfire. Cea de la Câmpia Turzii e echipată doar pentru misiuni de recunoaştere şi supraveghere.

Șeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu și șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, general-maior Viorel Pană, au participat marți, 18 februarie, la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii, la Ziua Distinșilor Vizitatori a exercițiului româno-american DACIAN REAPER-20.

Cu acest prilej, au fost prezentate principalele date privind exercițiul și a fost organizată o expoziție statică ce a inclus tehnica militară din dotarea bazei aeriene, precum și aeronava fără pilot de tip MQ-9 Reaper.


VIDEO. Cea mai de temut armă din lume este la Câmpia Turzii. Va fi testată și de militarii români

 

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Galerie FOTO. La Câmpia Turzii au început lucrările de reabilitare a pasajului de sub calea ferată

Primarul municipiului Campia Turzii, Dorin Lojigan, a anuntat faptul ca astăzi au inceput lucrarile de reabilitare a pasajului de sub...

Închide