inTurda.ro

Raportul de activitate al prefectului județului Cluj, domnul Mircea Abrudean, la doua luni de la preluarea mandatului

Raportul de activitate al prefectului județului Cluj, domnul Mircea Abrudean, la doua luni de la preluarea mandatului

Raportul de activitate al prefectului județului Cluj, domnul Mircea Abrudean, la doua luni de la preluarea mandatului
februarie 24
16:00 2020

Raportul de activitate al prefectului județului Cluj, domnul Mircea Abrudean, la doua luni de la preluarea mandatului
Prioritățile mandatului:
1. rol mai activ în ceea ce privește sprijinirea proiectelor de dezvoltare ale comunităților locale (comune, orașe, municipii, județ) și a investițiilor private, în special a celor finanțate din fonduri europene, dar nu numai; 2. descentralizarea Serviciilor Publice Comunitare și eficientizarea activității acestora; 3. Instituția Prefectului să devină un model de transparență și eficiență pentru toate instituțiile publice din județ și un partener activ al administrațiilor locale;
4. recredibilizarea Instituției Prefectului și reafirmarea rolului pe care îl are conform Constituției și Codului Administrativ (reprezentantul Guvernului în teritoriu, conduce Serviciile Publice Deconcentrate, veghează la respectarea legilor, a HG-urilor în județ).
I. Susținerea proiectelor de dezvoltare 1. Centura Metropolitană. În cadrul reuniunii din data de 10 februarie, s-a analizat stadiul actual al proiectului precum și documentațiile tehnice pentru obținerea avizelor, insistându-se pe eficientizarea circuitului de avizare. Din totalul de 32 de avize necesare, s-au obținut deja 19 avize. 2. Electrificare și reabilitare a liniei de cale ferată Cluj-Napoca – Oradea – Episcopia Bihor. In 14.02.2020, s-a semnat Acordul de implementare a proiectului de electrificare și reabilitare a liniei de cale ferată Cluj-Napoca – Oradea – Episcopia Bihor, între ministrul transporturilor, infrastructurii și comunicațiilor, domnul Lucian Nicolae Bode și primarul Municipiului Cluj-Napoca, domnul Emil Boc, respectiv primarul Municipiului Oradea, domnul Ilie Bolojan. Din totalul de 18 avize necesare, mai sunt 4 avize de obținut (CNAIR, Drumuri județene, IPJ- Pol. Rutieră, Inspectoratul Teritorial în Construcții N-V).

3. CMID (Centrul de Managment Integrat al Deșeurilor) Proiectul se află în faza finală de obținere a autorizației de mediu. 4. Spitalul Regional de Urgență Toate avizele din Certificatul de Urbanism sunt obținute. În prezent se află în derulare procedura de achiziție publică pentru proiectare și asistență tehnică. 5. Proiectele de dezvoltare ale UAT-urilor Proiectele de dezvoltare ale UAT-urilor finanțate din bani europeni sau guvernamentali, sunt sprijinite în faza de avizare, autorizare si actualizare a Inventarelor domeniului public. 6. Drumul de legătură Tureni-A3 Drumul de legătură Tureni-A3 are o lungime de 5,6 km, cu 2 benzi pe sens. Acesta reintră în faza de proiectare și avizare în cel mai scurt timp.
7. ITI Apuseni (Investiții Teritoriale Integrate)
Se fac demersuri pentru dezvoltarea strategiei de finanțări mari. În acest sens am inițiat discuții la Ministerul Fondurilor Europene pentru atragerea de fonduri în zona Munților Apuseni. În județul Cluj sunt 13 UAT-uri care sunt incluse în ITI Apuseni.
ITI Apuseni- formată din: 3 regiuni (N-V, Centru, Vest), 5 județe (CJ, AB, HD, BH, AR), 8 orașe, 77 comune. În total sunt 746 localități. 8. Semnarea protocolului pentru ,,Crearea și Implementarea Serviciilor Comunitare Integrate pentru Combaterea Sărăciei și a excluziunii sociale”, finanțat din Programul Operațional Capital Uman, POCU/375/4/22/122607, în data de 18 februarie. 9. Susținerea CAMPANIEI 13 – BEARD BROTHERS SCHOOL.
Prin proiect se dorește ca o astfel de școală să vină în ajutorul persoanelor nefavorizate și nu numai, care vor să învețe o meserie, unde vor asimila cunoştințele necesare dezvoltării personale şi profesionale, un loc în care se va crea o comunitate de pe urma căreia vor beneficia toți participanții.

Vezi raportul intreg în documentul disponibil aici.

 

Related Articles

Citește articolul precedent:
ANUNȚ IMPORTANT: Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca se află în carantină! Vizitatorii nu mai au acces în spital!

Începând cu data de 24.02.2020, Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca se află în carantină. În consecință, vizitatorii nu vor...

Închide