inTurda.ro

Astăzi începe la Cluj-Napoca Forumul Administrației Inteligente Ediția a IV a – Orașele Viitorului

Astăzi începe la Cluj-Napoca Forumul Administrației Inteligente Ediția a IV a – Orașele Viitorului

Astăzi începe la Cluj-Napoca Forumul Administrației Inteligente Ediția a IV a – Orașele Viitorului
martie 05
09:17 2020

Astăzi începe la Cluj-Napoca Forumul Administrației Inteligente Ediția a IV a – Orașele Viitorului, organizat de Asociația Societatea Liberală, împreună cu partenerii săi, Institutul de Studii Populare și Fundația Hanns Seidel, cu sprijinul Primăriei Cluj Napoca. Sunt așteptați să participe 100 de primari, consilieri județeni și locali și antreprenori din întreaga țară.

Gazda evenimentului este primarul orașului Emil Boc, care va participa la deschiderea evenimentului, organizată sub forma unei mese rotunde la care se vor împărtăși exemple de bune practici. Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, va lua parte la Forum în cadrul unui turneu de promovare a învățământului profesional și tehnic.  Participanții la Forum vor avea ocazia să o întâlnească pe Mariya Gabriel, Comisar European Inovație, Cercetare, Cultură, Educație și Tineret,  care efectuează o vizită la Cluj-Napoca.

Violeta Vijulie, director ISP România: ”Tehnologia facilitează comunicarea între cetățeni și instituții și determină un răspuns promt, adaptat nevoilor și eficient din punct de vedere al costurilor. De aceea, tot ce se dezvoltă în orașe de acum înainte ar trebui să aibă integrate soluții de smart city, fie că vorbim de infrastructura mare: drumuri, poduri, canalizare, sitemul de încălzire sau investițiile soft cum ar fi spații verzi, parcări inteligente, managementul traficului, iluminat inteligent, primaria digitală etc..”

Ineditul Forumului, ajuns la a IV a ediție, este turul ghidat pentru a vedea la fața locului soluțiile ”smart city” implementate și cum se poate face administrație publică pentru și în folosul locuitorilor. Vor avea loc și trei sesiuni de dezbateri despre cum se pot moderniza orașele.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Hotel Ariesul prezinta oferta de primavara: cazare plus acces la SPA

Oferta noastră de primăvara este special concepută ca să te ajute să te relaxezi şi să ai o stare minunată....

Închide