inTurda.ro

Campanie de donare de obiecte din epoca comunista la Muzeul de Istorie Turda

Campanie de donare de obiecte din epoca comunista la Muzeul de Istorie Turda

Campanie de donare de obiecte din epoca comunista la Muzeul de Istorie Turda
martie 06
13:35 2020

Muzeul de Istorie Turda își propune înființarea unor noi spații expoziționale. În acest sens, astăzi  6 martie 2020, în contextul împlinirii a 75 de ani de la instaurarea primului guvern comunist în România,  lansăm Campania de strângere de obiecte-simbol din perioada comunistă.

      Organizarea unei expoziții cu obiecte donate va urmări nu doar prezentarea vieții cotidiene a societății românești dintre anii 1945-1989, ci și a ororilor regimului, reconstituirea acestei perioade fiind necesară pentru a crea un dialog între generații.

Prin intermediul expoziției ne propunem să ilustrăm perioada aşa cum şi-o poate aminti un om de rând, fără a fi implicat politic şi fără a aparţine clasei avantajate, să îi informăm pe cei tineri despre originea câtorva din particularitățile noastre culturale  și despre motivele  care au condus la revoltă.

            Prin urmare, cetățenii sunt invitaţi să aducă la muzeu uniforme (ex.:pionieri, șoimii patriei, uniforme școlare etc.), piese de vestimentație şi  încălţăminte, insigne, decoraţii, piese de mobilier, obiecte de uz casnic, aparate electrice ( ex.: TV alb-negru cu lămpi, radio, pick-up, diascop) şi electrocasnice, obiecte de uz sanitar, farmaceutice şi medicale, obiecte de toaletă şi îngrijire personală, recipiente, ambalaje, etichete, bibelouri etc. De asemenea, persoanele care dețin manuale, reviste  publicate în perioada comunistă,   obiecte pentru petrecerea timpului liber sau obiecte legate de diferite hobby-uri, pachete de ţigări, chibrituri, scrumiere, cărţi de joc, șervețele, obiecte decorative şi de podoabă, documente şi acte de familie (carnete de partid, UTC),  fotografii care ilustrează evenimente importante ale perioadei,  înregistrări pe suport digital, sunt invitate să le doneze muzeului. În urma aprobării donației, se va înregistra un proces verbal și se va elibera un act de donație.

 Toți cei care doresc să ne sprijine sunt așteptați la Muzeul de Istorie Turda, de luni până vineri, între orele 9.00 – 16.00, pentru a dona obiecte care vor deveni exponate de muzeu. Donatorii vor beneficia de acces gratuit în expoziţie.

Prin intermediul specialiștii săi muzeul își rezervă dreptul de a selecta obiectele care vor intra în patrimoniul acestuia.

            Informații suplimentare la adresa de e-mail office@muzeulturda.com sau la tel. 0264-311826.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Peste 700 de locuri de muncă disponibile prin AJOFM Cluj. Angajatorii din zona Turda – Câmpia Turzii anunță peste 40 de posturi libere în luna martie 2020

Peste 700 de locuri de muncă disponibile prin Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Cluj la nivelul întregului județ....

Închide