inTurda.ro

Comunicat de presă PRO România: Este momentul unei  decizii majore

Comunicat de presă PRO România: Este momentul unei  decizii majore

Comunicat de presă PRO România: Este momentul unei  decizii majore
martie 13
11:49 2020
Salina Turda trebuie să-și întrerupă activitatea pentru o anumită perioadă .
     Este momentul unei  decizii majore și mă adresez întregii  Unitati Administrative a Municipiului Turda începând cu cea mai mare functie și până la cea mai mică , direcțiilor si serviciilor cu atribuții directe în administrarea orașului dar și Consiliului Local .
   Suntem intr-o situatie fără precedent în care întreaga Comunitate este supusă unui risc major .  Virusul COVID-19, un pericol extrem pentru toată omenirea , care în multe țări a scăpat de sub control extinzandu-se foarte repede .  Coronavirusul se transmite foarte ușor de la om la om iar riscul este cu atât mai mare în unitațile aglomerate.
     In contextul în care Salina Turda este vizitată zilnic de peste 1000 de turiști din România și din întreaga lume . 
     In contextul in care ieri , Salina Turda a fost vizitată de aproximativ 1500 de turiști printre care vizitatori si din zonele declarate ROȘII   ( Italia , Israel , Asia ) .
   Supun atenției riscul de infectare la care este supus personalul  unității turistice . Muncitori din Turda și localitățile din apropiere care se reîntorc la familii și intră în contact cu vecini sau prieteni . O parte dintre acești muncitori se deplasează la servici si de la servici cu mijloacele de transport în comun . Ei se tem pentru viața si sănătate lor si a celor dragi . Legislația prevede modalitatea compensării veniturilor salariaților într-o astfel de situatie .
   De asemenea o parte dintre turiști se cazează in Pensiunile sau Hotelurile din Turda sau apelează la serviciile restaurantelor,  barurilor sau cafenelelor din oraș .
   Recomandarea tuturor specialiștilor este ca oamenii să stea cât mai izolați și să evite apropierea sau contactul cu alte persoane .  Contagiunea cu Virusul COVID -19 este foarte rapidă iar evidențele arată faptul că scenariul din Italia se poate extinde la nivelul întregii EUROPE .
   Cunoaștem cu toții succesul imens pe care Salina Turda îl are și impactul benefic major pentru operatorii din turism și serviciile alimentare fiind ,, motorul economic ” al orașului .  Dar suntem în momentul asumării cu curaj a unei decizii pentru siguranța cetățenilor până nu este prea târziu. 
     Salina PRAID a sistat activitatea pentru o perioadă nedeterminată. 
     Începând cu data de 10 martie 2020 pentru o protectie sporită si evitarea infectării cu Coronavirus a personalului și răspândirii virusului , administrația Salinei PRAID a decis ca obiectivul turistic să fie inchis publicului . S-a procedat de asemenea  la dezinfecția tuturor suprafețelor și căilor de acces . 
    Trebuie să fim cu toții responsabili să dăm dovadă de solidaritate  și să avem puterea unei hotărări înțelepte. 
  Prevenție salvează vieți!  Sănătatea și siguranță familiilor noastre este pe primul loc !
 
 
 

Related Articles

Citește articolul precedent:
Restrictii temporare privind accesul vizitatorilor in Salina Turda

Restrictii temporare privind accesul vizitatorilor in Salina Turda Având în vedere măsurile speciale luate de Comitetul Local pentru Situatii de...

Închide