inTurda.ro

A1: Cum arată ambulanța prototip pentru coronavirus, construită la o fabrică din Cluj

A1: Cum arată ambulanța prototip pentru coronavirus, construită la o fabrică din Cluj

A1: Cum arată ambulanța prototip pentru coronavirus, construită la o fabrică din Cluj
martie 17
10:43 2020

În plina pandemie de coronavirus, acum când izolarea bolnavilor este extrem de importantă, într-o fabrică de lângă Cluj se asamblează una dintre cele mai moderne ambulanţe de transport pentru pacienţii contagioşi.

Modelul este încă prototip, dar în condiţiile în care la nivel mondial cazurile de COVID-19 cresc alarmant de la o zi la alta, autospeciala ar putea fi soluţia de transport.

Ambulanța este concepută în așa fel încât să facă față cu succes oricărei amenințări virale precum Ebola, tuberculoză, febră galbenă, gripă sau coronavirus.

Ambulanța a fost concepută în anul 2015 pentru epidemia de ebola. Prcatic este o cameră de izolare, neavând nicio comunicare cu exteriorul.

Este special destinată transportului, ambulanța poate fi destinată și la cazuri mai grave, fiind dotată cu un defribilator, un ventilator mecanic dar ș cu un monitor pentru urmărirea semnelor vitale ale pacienților. În interior se va crea un mediu steril precum în sălile de operație.

Acest tip de ambulanță funcționează ca o izoletă uriașă, putând fi transportați mai mulți pacienți în același timp, patru pacienți pe targă sau opt pe banchetă. Un alt avantaj este timpul scurt de transport al apcienților. Sterilizarea durează în jur de cinci minute.

Modelul nu a intrat încă în producția de serie.

Sursa: Observator, Antena1

Related Articles

Citește articolul precedent:
Concurs de recrutare pentru ocuparea pe durată determinată a unei funcții contractuale temporar vacante, de șofer (microbuz școlar) la Serviciul Public pentru Situații de Urgență

Primăria municipiului Câmpia Turzii organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe durată determinată a unei funcții contractuale temporar vacante, de...

Închide