inTurda.ro

Ministerul Apărării Naționale preia în administrare o suprafață de teren din comuna Luna pentru Baza Aeriana Câmpia Turzii

Ministerul Apărării Naționale preia în administrare o suprafață de teren din comuna Luna pentru Baza Aeriana Câmpia Turzii

Ministerul Apărării Naționale preia în administrare o suprafață de teren din comuna Luna pentru Baza Aeriana Câmpia Turzii
martie 19
12:33 2020

O suprafață de teren de peste 3.000 mp, din comuna Luna, urmează să fie trecută în administrarea Ministerului Apărării Naționale și închisă accesului public, fiind pusă la dispoziția Bazei Aeriene Câmpia Turzii pentru „activități specifice”. În acest sens, Guvernul Orban (III) urmează să adopte un proiect de hotărâre în ședința de miercuri.

Printre proiectele de acte normative aflate pe masa Guvernului în ședința de miercuri și care urmează să fie adoptate, figurează și două decizii privind transmiterea unor imobile situate în extravilanul comunei Luna, în suprafaţă totală de 3.384 mp, din domeniul public al comunei Luna, judeţul Cluj, în domeniul public al statului, în vederea dării în administrare Ministerului Apărării Naţionale, pentru a fi utilizate ca drumuri de circulaţie interioară şi pentru desfăşurarea activităţilor specifice în cadrul imobilului 1833 aflat în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Apărării Naţionale.

Preluarea în administrare a unei suprafețe de teren de cca 3.384 mp din domeniul public al comunei Luna în administrarea directă a Ministerului Apărării Naționale este explicată prin parteneriatul strategic derulat de țara noastră, alături de SUA, precum și prin necesitatea de a asigura condiții sporite de securitate pentru obiectivul militar din Câmpia Turzii în condițiile defășurării „activităților specifice”, dar și a exercițiilor militare comune ulterioare.

În acest sens, Ministerul Apărării Naţionale a efectuat deja un demers către Primăria Comunei Luna, judeţul Cluj, această instituţie dându-şi acordul pentru transmiterea imobilelor sus-menţionate din domeniul public al comunei Luna în domeniul public al statului şi a solicitat Ministerului Apărării Naţionale iniţierea demersurilor necesare.

Fondurile necesare realizării lucrărilor la împrejmuirea perimetrală a cazărmii 1833 Câmpia Turzii sunt alocate prin bugetul aprobat pentru anul 2020.

Suprafeţele de teren solicitate de MAPN nu fac obiectul cererilor de revendicare/restituire ori ale unor litigii şi nu sunt grevate de sarcini.

După transmiterea imobilelor în domeniul public al statului, acestea vor fi înscrise în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului şi vor fi date în administrare Ministerului Apărării Naţionale, prin hotărârea Guvernului.

Related Articles

Citește articolul precedent:
AHC Potaissa Turda a oprit orice activitate sportivă

„Măsurile luate de Potaissa Turda au constat în aplicarea hotărârilor emise de autoritățile statului și cele emise de FRH. Astfel,...

Închide