inTurda.ro

90% progres fizic pe sectorul de 17,9 km al Autostrăzii Transilvania dintre Iernut și Chețani

90% progres fizic pe sectorul de 17,9 km al Autostrăzii Transilvania dintre Iernut și Chețani

90% progres fizic pe sectorul de 17,9 km al Autostrăzii Transilvania dintre Iernut și Chețani
martie 20
15:21 2020

Constructorul sectorului de 17,9 km al Autostrăzii Transilvania dintre Iernut și Chețani, Asocierea italiano-germană Astaldi-Max Boegl, se apropie de finalul lucrărilor, conform ultimelor informații oferite de Asociația Pro Infrastructură. Aceștia execută ultimele lucrări: umpluturi, asfalt, parapeți de protecție, panouri fonoabsorbante, rigole, strat vegetal pe taluzuri, marcaje și indicatoare rutiere.

Progresul fizic este în jur de 90%. Cel mai probabil în perioada iulie-august 2020 tronsonul va fi pregătit pentru inaugurare. Însă deschiderea imediată a circulației are șanse mici de realizare deoarece legătura autostrăzii cu DN15 la Chețani se face printr-un nod rutier aflat pe lotul vecin al celor de la Straco.

Situația financiară precară a antreprenorului român și refuzul CNAIR de a-i plăti lucrările suplimentare survenite după semnarea contractului au transformat acest șantier într-unul cvasi-părăsit.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, în stilul caracteristic, nu face absolut nimic pentru a preveni o nouă rușine națională: încă o autostradă „muzeu”, după vestitele exemple din ultimii ani (loturile 3 din A10 Sebeș-Turda și A1 Lugoj-Deva sau A3 Gilău-Nădășelu).

Un pasionat din comunitatea Asociației Pro Infrastructură a surprins câteva cadre deosebite pe sectorul de 17,9 km al Autostrăzii Transilvania dintre Iernut și Chețani. Le puteți vizualiza la link-ul de aici.

Sursă foto: Asociația Pro Infrastuctură.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Judecătoria Turda, noi măsuri în contextul stării de urgență, reglementate prin decizia 24/20.03.2020

R O M A N I A JUDECATORIA TURDA Turda, Piaţa Romană nr. 12, Jud. Cluj Tel. 0246-311985; Fax 0264-311851...

Închide