inTurda.ro

Model adeverință angajator pentru liberă circulație la și de la locul de muncă

Model adeverință angajator pentru liberă circulație la și de la locul de muncă

Model adeverință angajator pentru liberă circulație la și de la locul de muncă
martie 23
22:08 2020

MAI a publicat un model de adeverință prin care angajatorul confirmă faptul că deplasarea unei persoane între domiciliu și locul său de muncă, este esențială pentru activitatea organizației și nu poate fi organizată sub formă de telemuncă. 

CLICK AICI PENTRU A DESCĂRCA DECLARAȚIA.

Sâmbătă seara, Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat ce măsuri se vor lua pentru a limita răspândirea coronavirusului pe teritoriul României. Articolele 4 și 5 ale Ordonanței de Urgență nr. 2 din 21.03.2020 prevăd următoarele:

  • Art. 4 – Între 6 – 22 se recomandă ca circulația să se efectueze doar pentru: deplasarea în interese profesional, pentru bunuri de bază, asistență medicală care nu se poate amâna, îngrijire copil ori deces, deplasări scurte în apropierea locuinței;

  • Art. 5 – Intervine permiterea circulației doar în anumite condiții. Între 22 – 6, circulația în afara locuinței e permisă doar pentru motivele de la art 4. Pentru verificare motiv deplasare, persoanele sunt obligate să prezinte legitimația de serviciu sau declarație proprie răspundere, care cuprinde nume, data nașterii, adresa, motiv deplasare. Fac excepție sistemul de ordine publică și securitate națională, guvern, administrație prezidențială. Se aplică din 22 martie ora 22:00.

Astfel, la cererea autorităților abilitate, cetățenii trebuie să le prezinte acestora legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Angajări temporare în sistemul medico-militar. Încadrări fără concurs conform Decretului nr. 195

Angajări temporare în sistemul medico-militar În contextul eforturilor întreprinse de autoritățile publice pentru limitarea răspândirii noului coronavirus (COVID-19), Ministerul Apărării...

Închide