inTurda.ro

OPINIE: Te rog, din suflet, fii blând, amabil și îngăduitor (Leonardo-Mihai Mărincean)

OPINIE: Te rog, din suflet, fii blând, amabil și îngăduitor (Leonardo-Mihai Mărincean)

OPINIE: Te rog, din suflet, fii blând, amabil și îngăduitor (Leonardo-Mihai Mărincean)
martie 26
14:09 2020

Te rog, din suflet, fii blând, amabil și îngăduitor.

Te rog fii blând cu medicii, asistenții medicali și personalul spitalicesc. Sunt extenuați dar continuă să lupte în linia întâi, se expun pe ei și își expun familiile pentru noi. Te rog fii îngăduitor. Dau tot ce pot să facă față acestei situații căreia nici cele mai puternice state din lume nu îi fac față. Te rog fii amabil, nu mai au capacitatea psihică să gestioneze și boala, și pe tine, și avem nevoie de ei cu disperare.

Te rog fii blând cu vânzătorii cu care interacționezi la casele de marcat și personalul din magazine. Munca lor a devenit de 10 ori mai grea și de 100 de ori mai riscantă. Te rog fii îngăduitor. Nici lor nu le convine această situație. Te rog fii amabil, avem nevoie de ei, la lucru, zi de zi, pentru că unii oameni iau mai mult decât au nevoie și ei sunt cei care se mobilizează să fie și pentru tine.

Te rog fii blând cu funcționarii publici, operatorii telefonici de la birourile de informații și instituțiile publice. Nu ești prioritatea numărul 1. Știu că problemele tale sunt grave, știu că de rezolvarea lor depinde să îți desfășori în continuare viața. Toată lumea face tot ce poate să te ajute dar nu ești prioritatea numărul 1, prioritatea numărul 1 este gestionarea acestei situații. Te rog fii îngăduitor. Suntem în stare de urgență, se primesc directive noi în fiecare zi pentru că nici ei nu sunt prioritatea numărul 1 pentru organele superioare. Te rog fii amabil, tocmai, pentru că ai nevoie de ei pentru a îți rezolva problemele.

Te rog fii blând cu organele de poliție. Nu te persecută, își fac treaba pentru a ne proteja pe noi toți. Te rog fii îngăduitor. Nu te pot păsui, nici pe tine, nici pe mine, dacă vrem ca aceste măsuri să își facă efectul. Te rog fii amabil, în vremuri de criză, sunt sigur că ar prefera să fie acasă, lângă familie, dar sunt pe teren și își fac treaba.

Poate e un efort suprauman să fii blând, amabil și îngăduitor. Ești stresat, speriat, nervos, frustrat, panicat. Nu ești singurul. Toți suntem, într-o măsură mai mică sau mai mare. Însă, cu siguranță multe dintre categoriile de persoane pe care le-am menționat, fac astăzi eforturi supraumane pentru ca mâine să fie o zi mai bună.

Te rog, din suflet, ajută-i și tu să facă față psihic acestei situații. Nu îi îngropa și mai tare în neputință cu emoțiile tale negative. Este o cruce pe care unii s-ar putea să nu o mai poată duce, duc deja destule.

Dacă îi împroșcăm pe toți cu ură și cad la pământ, cine ne va mai salva?

– Leonardo-Mihai Mărincean

Related Articles

Citește articolul precedent:
Singura coadă acceptabilă azi! Bogdan Bob Rădulescu: noi, oamenii, ne vom avea întotdeauna unii pe alții!

Bogdan Bob Rădulescu a ieșit astăzi din casă pentru a dona sânge. În aproape toate centrele din țară există probleme...

Închide