inTurda.ro

Arhiepiscopia Clujului a donat peste 180.000 de lei și un aparat de monitorizare Spitalului de Boli Infecțioase

Arhiepiscopia Clujului a donat peste 180.000 de lei și un aparat de monitorizare Spitalului de Boli Infecțioase

Arhiepiscopia Clujului a donat peste 180.000 de lei și un aparat de monitorizare Spitalului de Boli Infecțioase
aprilie 02
14:25 2020

Arhiepiscopia Clujului, protopopii și preoții clujeni au făcut o donație pentru Spitalul de Boli Infecțioase, care este în prima linia a luptei cu epidemia de coronavirus.

În aceste zile de mare încercare avem nevoie unii de alții și cu toții laolaltă avem nevoie de ajutorul lui Dumnezeu, dar și de fapte concrete care să îi ajute pe cei care se luptă sau sunt afectați de această pandemie de coronavirus, care nu a ocolit nici țara noastră.

Pentru a veni în sprijinul medicilor și a personalului medical din prima linie, care îi îngrijesc pe frații noștri bolnavi de coronavirus, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei, Preasfințitul Părinte Episcop vicar Benedict Bistrițeanul, angajații Centrului eparhial, protopopii, preoții din protopopiatele Cluj II și Cluj I, precum și Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca au donat suma de 181.145 lei Spitalulului Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca.

La această donație în bani, menită să asigure sprijin în achiziționarea de materiale sanitare de primă necesitate se adaugă și donarea de către Arhiepiscopie a unui monitor pentru funcțiile vitale Biocare iM 12E, cu accesorii, în valoare aproximativă de 7.000 de lei”, se arată într-un comunicat de presă al arhiepiscopiei clujene.

Reprezentanții arhiepiscopiei adaugă că de la începutul acestei epidemii în țara noastră, cele 4 cantine sociale ale arhiepiscopiei, Cantina Facultății de Teologie Ortodoxă și Societatea Femeilor Ortodoxe din Cluj-Napoca oferă zilnic hrană și asistență la domiciliu pentru 450 de familii sau persoane singure. Până în prezent ajutoarele au fost în valoare de 45.000 lei.

Related Articles

Citește articolul precedent:
IMOGEN Cluj a început de astăzi să prelucreze probe pentru testarea COVID-19. Rezultate în 24 de ore

Laboratorul de Testări Genetice – Imogen, din cadrul Spitalului Clinic Județean Cluj, a început de astăzi să prelucreze primele probe...

Închide