inTurda.ro

OPINIE: Solidaritate. Oameni și companii care implementează soluții practice.

OPINIE: Solidaritate. Oameni și companii care implementează soluții practice.

OPINIE: Solidaritate. Oameni și companii care implementează soluții practice.
aprilie 03
14:01 2020

„In contextul sprijinirii măsurilor preventive legate de situația creată de noul COVID-19, ca răspuns la solicitarea medicilor, CAA a montat la Spitalul Municipal Turda o instalație de vaporizare cu dezinfectant.”, așa suna anunțul făcut de Compania de Apă Arieș ieri, 02 aprilie 2020.

Ceea ce este de apreciat în toată situația aceasta este solidaritatea care a pus oamenii și companiile private în mișcare. De la ideea unor medici ai Spitalului Municipal Turda și până la instalarea stației de vaporizare cu dezinfectant de către Compania de Apă Arieș a fost un drum relativ scurt. 

Unul dintre medicii Spitalului Municipal Turda, care a ales să rămână anonim, a menționat pentru inTurda.ro că a văzut un astfel de echipament într-un spital din afara țării și i s-a părut o idee potrivită în contextul pandemiei de COVID19. A luat legătura cu alți medici, cu niște prieteni care au pus la dispoziție în mod gratuit motorizarea necesară și cu reprezentanții Companiei de Apă Arieș care au răspuns pozitiv și foarte prompt. Uite așa s-a ajuns să se implementeze o soluție practică, exemplu pentru alte instituții medicale.

Situația de urgență a impus un altfel de ritm și o altă receptivitate din partea multor oameni care înțeleg că doar împreună putem depăși acest moment greu.

Personalul din domeniul medical, îngrijorat pe de-o parte, este acum mai dispus decât niciodată înspre a căuta soluții pentru a asigura condiții de siguranță pentru pacienți și medici deopotrivă. Companiile private sunt mai deschise pentru donații și sprijin pentru instituțiile din domeniul sănătății. Mai lipsește parcă o implicare solidă și fluentă din partea celui mai important partener pentru o reformă a sistemului medical românesc: statul.

Așteptăm… 


BONUS. Alte soluții practice implementate în ultimul timp (câteva dintre ele):

 

Related Articles

Citește articolul precedent:
Cetățean „model” amendat cu 2500 lei de Poliția Locală Câmpia Turzii

Un cetățean care aruncă gunoaiele pe domeniul public a fost amendat cu 2500 lei de Poliția Locală Câmpia Turzii. Printr-un...

Închide