inTurda.ro

Experiența Paulei Șimon, o clujeancă stabilită în Statele Unite, care a reușit să învingă temutul COVID-19

Experiența Paulei Șimon, o clujeancă stabilită în Statele Unite, care a reușit să învingă temutul COVID-19

Experiența Paulei Șimon, o clujeancă stabilită în Statele Unite, care a reușit să învingă temutul COVID-19
aprilie 04
21:51 2020

Paula și Sandu Șimon sunt un cuplu de clujeni stabiliți în SUA, o familie cunoscută în comunitatea din Phoenix, Arizona. Sandu Șimon este fost profesor la un colegiu tehnic din Phoenix, iar actualmente este unul dintre pastorii bisericii „Agape” din metropola americană.

Paula Șimon este asistent medical (Practitioner) în sistemul medical din SUA. „Practitioner”-ul are dreptul de a prescrie rețete, dar trebuie să lucreze sub îndrumarea unui medic, spune Joseph Decean, într-un mesaj trimis pe adresa redacției inTurda.ro.

Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, oameni în picioareÎn urmă cu câteva zile Paula era internată la Mayo Clinic, Arizona, la secția de Terapie Intensivă. Era în stare foarte gravă, având o infecție avansată la plămâni. A fost diagnosticată cu COVID-19, tocmai în țara care trece prin cea mai spectaculoasă creștere a numărului de cazuri de infecții.

„În aceste momente neobișnuit de grele, nu doar pentru ei, vă solicităm sprijin în rugăciune, ca această familie să treacă biruitoare prin această încercare. Dbumnezeu să ne asculte rugăciunile și să se atingă de sora Paula Șimon!”, se arăta în mesajul bisericii Agape. Iar rugăciunile au fost ascultate!

Sandy Șimon, fiica Paulei, actualmente studentă la medicină, a stat de vorbă cu reporterii de la un post TV din Arizona, oferind detalii despre evoluția stării de sănătate a mamei sale. După câteva zile critice – 10 zile petrecute la secția de Terapie Intensivă – Paula a fost dezintubată. Urmează o nouă perioadă grea pentru ea, dar plină de speranță și optimism!

„Am rămas fără cuvinte, creierul meu medical nu poate percepe. De la insuficiență respiratorie acută, cardiomiopatie septică, ARDS și șoc septic secundar COVID-19, acum este complet trează, respiră singură și vorbește. Avea șanse de supraviețuire de 7%… Ea este miracolul nostru! Recuperarea nu va fi ușoară, dar sperăm să o avem acasă în următoarea săptămână!”, a mărturisit Sandy Șimon.

„Asistentele, medicii și terapeuții respiratorii care și-au riscat viața în fiecare zi pentru a avea grijă de ea. Orele petrecute vorbind cu mine la telefon și ținându-mă la curent cu ce se întâmplă. Voi fi mereu recunoscătoare! Îmi aduc aminte de motivul pentru care am ales să devin doctor. Vă mulţumesc!”, a mai scris Sandy Șimon.

Related Articles

Citește articolul precedent:
OFICIAL: Google știe dacă stăm sau nu în casă ca urmare a carantinei impuse de COVID19. Vezi rapoartele pentru România!

Google a anunţat lansarea primelor rapoarte despre mobilitatea populaţiilor din 131 de ţări, inclusiv din România, pentru „a sprijini lupta...

Închide