inTurda.ro

Nelu Tătar, Ministrul Sănătății: Clujul este un exemplu de bune practici

Nelu Tătar, Ministrul Sănătății: Clujul este un exemplu de bune practici

Nelu Tătar, Ministrul Sănătății: Clujul este un exemplu de bune practici
aprilie 08
15:12 2020

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a lăudat spitalele din Cluj și administrația locală pentru buna gestionare a cazurilor de coronavirus.

„Am venit la Cluj pentru a evalua situația la nivelul spitalelor, dar și din discuții cu administrația locală. Clujul este un exemplu de bună practică. Am vrut să văd efectiv fiecare management, să mi se prezinte problemele și activitatea desfășurată. Față de multe alte orașe, așez Clujul undeva sus, atât ca activitate medicală, cât și ca implicare a administrației locale, că este prefectură sau că este primăria municipiului. Țin să menționez că, din toate discuțiile pe care le-am avut, există capacitate și de testare, există capacitate și de tratament, la nivelul unităților din Cluj-Napoca. Aștept ca orice sesizare să îmi ajungă la nivel de minister și să pot completa orice deficit sau orice necesitate”, a afirmat ministrul.

Probe din Deva sau Suceava ar putea fi testate la Cluj

Nelu Tătaru a arătat că, la Cluj se pot testa 1.000 de probe pe zi, astfel că pot fi trimise aici probe din alte județe și orașe care nu fac față.

„La Cluj este o capacitate de 1.000 de testări pe zi, menționez că Clujul poate asigura testarea și pentru localități din jur, cum ar fi pentru Deva sau pentru Suceava, se pot aduce teste pentru a fi prelucrate la Cluj”, a mai spus Tătaru. 

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a avut o întâlnire cu prefectul Clujului, Mircea Abrudean, cu primarul Emil Boc, dar și cu managerii spitalelor clujene, cu DSP și Casa de Asigurări.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Peste 500.000 de lei amenzi la Cluj într-o singură zi pentru clujenii care nu au stat acasă

Aproximativ 800 de polițiști, jandarmi, poliţişti locali şi militari au acționat în ultimele 24 de ore pentru impunerea normelor legale...

Închide