inTurda.ro

Competițiile sportive ar putea fi reluate abia peste 3 luni! Mesajul lui Raed Arafat

Competițiile sportive ar putea fi reluate abia peste 3 luni! Mesajul lui Raed Arafat

Competițiile sportive ar putea fi reluate abia peste 3 luni! Mesajul lui Raed Arafat
aprilie 21
13:13 2020

Sărbătoarea Paștelui a trecut astfel că multă lume se întreabă când se vor relua și competițiile sportive din țara noastră. Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a lăsat de înțeles luni că acest lucru nu se va întâmpla mai devreme de trei luni!

”Măsurile de izolare functionează și presiunea pe spitale e redusă. Măsurile de relaxare nu înseamnă reluarea competițiilor sportive, deschiderea mall-urilor și a centrelor comerciale.

Ne gândim după următorele 3 luni să redeschidem. Este o dinamică ce trebuie evaluată”, a spus Tătaru, în exclusivitate pentru Digi 24.

Raed Arafat nu crede că pregătirile se pot relua de la data de 15 mai 2020

Nici Raed Arafat, secretar de stat în MAI, nu este optimist că sportul își va reintra prea curând în drepturi. „La acest moment, toate măsurile luate au un singur rol, iar acesta este oprirea răspândirii virusului. Indiferent că vine cineva și spune: «Noi facem acum cantonament, competiție și îi testăm pe toți!». OK, îi testează astăzi. Nimeni nu știe dacă mâine persoanele sunt tot negative sau, dimpotrivă, pozitive. Sau poimâine!

Pentru că unii dintre ei pot să se afle în perioada de incubație. Și asta înseamnă că cineva poate deveni pozitiv și să infecteze pe alții. La acest moment este normal să rămânem încă o săptămâna, două, trei, sau cât va fi nevoie, în condițiile în care suntem acum. Vine 1 mai. Trebuie respectate regulile exact cum au fost respectate pentru Paști sau chiar mai bine decât s-au respectat de Paști!

 

Rugămintea mea către populație și către sportivi și către toți este să mai aibă răbdare la acest moment. Să nu preseze pentru că presiunile nu vor rezolva nimic la acest moment!”, a spus Arafat, pentru Fanatik.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Un pacient de 84 de ani, internat în Spitalul din Câmpia Turzii, a sărit de la geamul salonului

"La data de 20 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpia Turzii au fost sesizaţi de către personalul medical...

Închide