inTurda.ro

Cristina Burciu: Cabinetele de medicină de familie, scutite de la plata impozitului pe clădiri

Cristina Burciu: Cabinetele de medicină de familie, scutite de la plata impozitului pe clădiri

Cristina Burciu: Cabinetele de medicină de familie, scutite de la plata impozitului pe clădiri
mai 11
11:28 2020

COMUNICAT DE PRESĂ

Cabinetele de medicină de familie, scutite de la plata impozitului pe clădiri

Am votat împreună cu colegii deputați liberali, în ultima ședință de plen a Camerei Deputaților, propunerea legislativă pentru modificarea lit. h), alin.(1), art.456 din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal. Actul normativ are ca obiect de reglementare introducerea unei noi categorii de scutiri de la plata impozitului/taxei pentru imobile aferente clădirilor/spațiilor din interiorul acestora, în care sunt organizate și funcționează cabinete de medicină de familie.

Potrivit legii inițiate de parlamentari PNL, nu se va mai aplica impozit pe clădirile unităților sanitare publice, precum și pentru clădirile în care funcționează cabinetele de medicină de familie, cu excepția încăperilor folosite pentru activități economice. Din punct de vedere bugetar, impactul financiar al acestei măsuri este nesemnificativ, deoarece la nivelul unităților administrativ teritoriale sunt foarte puține cabinete de medicină de familie, iar spațiile acestor clădiri sunt reduse, deci nu generează obligații fiscale importante.

Potrivit Legii 571/2003 privind vechiul Cod fiscal, cabinetele medicilor de familie erau scutite de impozitul pe clădiri, facilitate anulată prin adoptarea  noului Cod fiscal, deoarece s-a considerat că sintagma „clădirile unităților sanitare publice” cuprinde și cabinetele de medicină de familie, ceea ce nu se întâmpla în realitate.

Această lege votată de Camera Deputaților ca for decizional este extrem de pozitivă pentru activitatea  medicilor de familie, mai ales în această perioadă grea din punct de vedere medico-sanitar și sper să fie promulgată cât mai repede de către președintele României.

 

Deputat PNL Cluj,

CRISTINA BURCIU

11 mai 2020

Related Articles

Citește articolul precedent:
METEO: Cum va fi vremea în perioada 11-18 mai 2020

„Valorile termice vor fi uşor mai ridicate, decât cele specifice acestei perioade, în regiunile sudice, vestice şi sud-vestice, dar şi...

Închide