inTurda.ro

Despre Anvelopele 4 anotimpuri

Despre Anvelopele 4 anotimpuri

Despre Anvelopele 4 anotimpuri
mai 13
15:35 2020

Dacă șoferii din zonele cu ierni aspre preferă anvelopele de zăpadă cu crampoane, în unele regiuni sau țări zăpada este un eveniment mai rar, astfel că este mai mică probabilitatea ca drumurile pavate să fie acoperite de zăpadă și gheață.

Anvelopele 4 anotimpuri sunt realizate special pentru aceste regiuni. Principala lor trăsătură o constituie faptul că pot fi utilizate tot anul,  fără a fi înlocuite. Aceste anvelope asigură un condus în siguranță și comod în timpul verilor fierbinți, dar și când temperatura de afară scade sub zero grade. Acestea asigură o aderență stabilă la drum atât pe suprafețe uscate, cât și umede.

Trăsăturile cheie a acestor anvelope sunt:

1) Modelul benzii de rulare. Multe striații pentru o prindere mai bună, având totuși un model mai puțin agresiv decât anvelopele de iarnă.

2) Adâncimea benzii de rulare. Spre deosebire de anvelopele de iarnă convenționale, acestea au o înălțime a benzii de rulare mai mică. Acest lucru definește o altă trăsătură.

3) Uzura redusă a anvelopei. Anvelopele 4 anotimpuri sunt considerate a fi rezistente, având în vedere că banda de rulare mai înaltă se uzează mai lent. Puteți găsi anvelope pe autopieseonline24.

4) Confort sporit. La producția acestor anvelope se folosesc compuși din cauciuc mai moi, care, alături de lipsa crampoanelor, asigură un condus lin și mai puțin zgomot.

Mulți producători mari oferă anvelope 4 anotimpuri. De exemplu Good Year, Nokian, Michelin, Pirelli, Kumho și alții.

Versatilitatea anvelopelor 4 anotimpuri explică popularitatea lor în multe țări și regiuni. În plus, legislația majorității țărilor din Europa interzice folosirea anvelopelor cu crampoane. De aceea, dacă clima din zona dumneavoastră este blândă, iar zăpada este rară pe timp de iarnă, puteți opta pentru anvelope 4 anotimpuri. Acestea vă oferă un compromis între confort și siguranță, cu dezavantaje minime față de anvelopele specializate.

Mai mult, veți putea economisi la schimbarea anvelopelor, de două ori pe an. Nu uitați să alegeți produse de înaltă calitate și țineți cont de informațiile tehnice din manualul vehiculului dumneavoastră (cum ar fi dimensiunile anvelopelor și valorile nominale ale presiunii).

Related Articles

Citește articolul precedent:
Urmează stare de alertă pentru 30 de zile în România. Cum vom putea ieși din localitate

Doar două zile ne mai despart de momentul în care România iese din starea urgenţă şi intră în cea de...

Închide