inTurda.ro

Ministrul Turismului: TURCIA se deschide la început de iunie

Ministrul Turismului: TURCIA se deschide la început de iunie

Ministrul Turismului: TURCIA se deschide la început de iunie
mai 13
13:47 2020

!! TURCIA SE DESCHIDE LA INCEPUT DE IUNIE !!!

Ministrul turc al turismului și al culturii dl. Mehmet Ersoy a făcut un rand de declarații. Mai jos regăsiți un rezumat cu punctele de interes pentru turiști:

-Zborurile externe vor începe la începutul lunii iunie.

-La toate punctele de frontiera vor fi instalate “statii de test Covid 19”

-La intrare în țară (Înainte de control pașapoarte) se va face test obligatoriu pentru fiecare persoană în parte care va dura maxim 2-3 minute fără să se creeze aglomerație.

-“Carantina obligatorie de 14 zile” nu va fi practicată la intrare în Turcia pentru nici o naționalitate.

-S-au stabilit 132 de criterii unde sunt incluse și măsurile agreate de către comunitatea internaționala pentru combatarea virusului și se vor elibara certificate “Zona Non-Covid 19” la hoteluri și localuri care respectă aceste criterii.

Aceste masuri vor fi inspectate de minim 2 ori pe lună și situația cerificatelor se va actualiza lunar.

-Nu se va renunța la regimul de masa All inclusive, se va schimba doar modul de servire al băuturilor și al mâncărurilor, care va fi făcut doar de personal.

-La pachetele de training ale lucrătorilor în turism s-a adăugat și capitolul Pandemie și s-a făcut obligatoriu tuturor hotelurilor care doresc să obțină certificatul.

-Marți la data de 12.05.2020 va fi declarată și trimisă o scrisoare de intenție tuturor țărilor partenere în domeniul turismului care va include detalii și măsuri legate de certificatul “Zona Non-Covid 19” .

Așadar turcii o iau iar înaintea tuturor în ceea ce privește calitatea și igiena. Va fi una, dacă nu chiar cea mai sigură destinație din acest punct de vedere. 

Related Articles

Citește articolul precedent:
PSD vrea să amâne alegerile locale pentru 2021! Proiectul de lege prevede ca acestea să aibă loc la șase luni după Starea de Alertă

Partidul Social Democrat a introdus pe ordinea de zi din Camera Deputaților un proiect de lege care prevede ca alegerile...

Închide