inTurda.ro

Urmează stare de alertă pentru 30 de zile în România. Cum vom putea ieși din localitate

Urmează stare de alertă pentru 30 de zile în România. Cum vom putea ieși din localitate

Urmează stare de alertă pentru 30 de zile în România. Cum vom putea ieși din localitate
mai 13
14:28 2020

Doar două zile ne mai despart de momentul în care România iese din starea urgenţă şi intră în cea de alertă.

De vineri, vom putea să ieşim din casă fără declaraţia pe propria răspundere, însă nu vom putea pleca din oraş decât dacă trebuie şi neapărat cu hârtie.

Masca devine obligatorie atunci când ne vom afla în spaţii publice sau în mijloacele de transport în comun. Măsurile au fost anunţate chiar de preşedintele Klaus Iohannis şi transpuse de Guvern într-un proiect care este dezbătut şi ar putea fi modificat de parlamentari.

Chiar dacă starea de urgenţă va fi ridicată, în România autorităţile anunţă că este nevoie în continuare de măsuri de combatere a răspândirii virusului şi de aceea se va institui starea de alertă pentru 30 de zile. Aceasta presupune noi obligaţii.

Klaus Iohannis: „Masca în spaţiile publice închise va fi obligatorie, distanţă de 1,5 m între persoane, adică dacă întindem fiecare mâinile, aceea e distanţa.”

Şeful statului a precizat că românii nu vor mai avea nevoie de declaraţie pe propria răspundere atunci când ies din casă, ci doar dacă pleacă din localitatea de domiciliu. Oamenii vor avea voie să iasă din oraş doar pentru motive întemeiate.

De vineri se vor redeschide saloanele de înfrumuseţare, muzeele şi magazinele cu acces direct din stradă. Inclusiv bisericile vor putea organiza slujbe cu enoriaşi, însă doar în aer liber, cu respectarea distanţei de 1,5 metri şi folosirea măştilor. În plus, vor fi permise şi sporturile individuale chiar în baze sportive.

Proiectul de lege privind starea de alertă trebuie să fie votat şi de Camera Deputaţilor, iar şedinţa este programată miercuri. Apoi, vineri documentul ar trebui promulgat şi de preşedintele Klaus Iohannis, astfel încât să intre în vigoare în aceeaşi zi.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Activitatea de examinare AUTO va fi reluată începând cu luna iunie. Vezi alte decizii luate de DRPCIV

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor informează că, începând cu 18.05.2020 se vor relua treptat activitățile de relații cu publicul...

Închide