inTurda.ro

Ți-e dor de o ieșire? 4 locuri de vizitat superbe, la maxim 2 ore distantă!

Ți-e dor de o ieșire? 4 locuri de vizitat superbe, la maxim 2 ore distantă!

Ți-e dor de o ieșire? 4 locuri de vizitat superbe, la maxim 2 ore distantă!
mai 14
13:27 2020

Iată 5 locuri aflate la maximum 2 ore distanță, locuri care merită vizitate, pentru când ți se face dor de o escapadă din oraș:

  1. Rimetea
Sursa foto: Melinda Nagy/Shutterstock.com

Aflată la doar 57 de kilometri de Cluj, localitatea Rimetea din județul Alba e musai de vizitat. Ce poți găsi aici din abundență? Istorie, arhitectură specifică locului, dar și peisaje care-ți taie respirația.

Localitatea Rimetea era cunoscută până în 1960 drept Trascău, ulterior a luat numele de Torocko, iar astăzi poartă numele de Rimetea, locul unde liniștea și relaxarea sunt la ele acasă. 

 

  1. Sălciua
Sursa foto: MOIAN ADRIAN/Shutterstock.com

Un alt loc plin de peisaje impresionante la fiecare pas este Sălciua. La fel ca Rimetea, Sălciua este situată în județul Alba, la aproximativ 80 de kilometri de Cluj-Napoca, între munții Trascăului și Muntele Mare. Comuna este înconjurată de rezervații naturale, cascade, peșteri și păduri semețe și este alcătuită din mai multe sate: Sălciua de Sus, Sălciua de Jos, Valea Largă, Dealul Caselor, Sub Piatră și Dumești.

Pe tot drumul ți se ivesc în cale dealuri verzi pline de narcise. La un moment dat, dai de apele Văii Poienii, un șir întreg de cascade de aproximativ 70-80 de metri înălțime, unde cei mai aventuroși turiști se pot încumeta la o tură de alpinism.

  1. Tarnița
Sursa foto: Oligo22/Shutterstock.com

Situat în Munții Gilăului, pe cursul inferior al Someșului Cald, la circa 30 de kilometri vest de Cluj-Napoca, într-o pitorească zonă montană împădurită între comunele Râșca, Mărișel si Gilău, lacul Tarnița atrage anual turiști din toate colțurile țării.

Lacul Tarnița are o suprafață de aproximativ 215 ha, o adâncime maximă de peste 70 de metri și lungime de 8 kilometri și este una dintre cele mai apreciate atracții turistice din județul Cluj. Aici, turiștii se pot bucura de sesiuni de pescuit, înot sau simple plimbări cu barca. 

Lacul este mărginit de un baraj de acumulare, construit în 1974, cu scopul de a produce energie electrică. Forma acestuia este asemănătoare cu cea a unui arc, iar seara, acest baraj devine o atracție în sine, formând un contrast spectaculos între întunericul pădurii și lumina provenită de la baraj. 

4. Laguna Albastră

Sursa foto: Iulius Agency/Shutterstock.com

O vizită în județul Cluj nu este completă fără o plimbare până la Laguna Albastră. Locul este situat la 30 de kilometri de Cluj-Napoca și este format pe locul unei foste mine de argilă (caolin), de aici provenind și culoarea apei, adeseori asemănată cu cea a Mării Mediterane. 

Laguna Albastră este cunoscut drept ”cel mai albastru lac din țară”, iar an de an acest loc atrage mii de turiști curioși să vadă dacă acele nuanțe intense sunt reale. Vara, apa din lagună atinge chiar și 25 de grade Celsius, iar acest loc devine perfect pentru scăldat. 

În plus, nisipul care împrejmuiește Laguna este unul extrem de fin, amintindu-ți la fiecare pas de o plajă reală. 

Sursa: travelminit.ro

Related Articles

Citește articolul precedent:
Adevărul.ro: Un focar depistat la un hipermarket din Turda creşte numărul cazurilor de COVID 19 în Alba

În judeţul Alba, numărul îmbolnăvirilor cu COVID-19 a crescut joi, 14 mai 2020, cu 9 faţă de situaţia din 13...

Închide