inTurda.ro

EDO Garage: Ce se poate întâmpla dacă ignori schimbul distribuției

EDO Garage: Ce se poate întâmpla dacă ignori schimbul distribuției

EDO Garage: Ce se poate întâmpla dacă ignori schimbul distribuției
mai 25
14:36 2020

Revenim în 2020 cu un subiect pe care cel mai bine il cunosc cei care au cumparat pana acum o masina second hand – pentru că de regulă sunt sfătuiți să nu își asume riscuri inutile și să înlocuiască distribuția imediat. Altii, nu sunt sfatuiti la cumpărare poate au noroc trec pe la un service bun care le recomanda asta sau efectiv nu au probleme cu ea. Dar ce riscăm, de fapt, urmează să discutam noi în acest articol.

Ce este distribuția?

Foarte pe scurt, distribuția reprezintă o soluția tehnică care sincronizeaza arderea motorului si coordoneaza cilindrii motorului si subansamblelor responsabile de admisie si evacuare printr-un sistem ce implica urmoatoarele componente

  • Cureaua de distribuție/ lant de distributie
  • Role de întindere
  • Role de ghidaj
  • Pompa de apă

 Ce riscuri îți asumi dacă amâni prea mult schimbul kitului de distribuție?

În momentul în care cedează distribuția, aproape instant se transmit dereglat motorului niște forțe ce distrug supapele și alte componente ale acestuia. Cu alte cuvinte, vă puteți aștepta la o reparație capitală a motorului sau chiar la înlocuirea acestuia.
Vă puteți da seama din start cât vă poate afecta la buzunar. În cazul unor mașini mai vechi, reparațiile pot chiar depăși valoarea mașinii.

Din alt punct de vedere, ai ramas cu masina în drum – nu poți să faci nimic să mergi mai departe, mașina trebuie tractată la un service – altă cheltuială neașteptată.

Care sunt intervalele de schimb?

Ar fi bine să fie un singur răspuns la aceasta întrebare. Dar nu este. În schimb, partea buna e că aproape toți aveți răspunsul în torpedou, în manualul de service. Intervalele de service ce includ kitul de distribuție sunt cuprinse între 60.000 și 240.000 km, în funcție de modelul auto și motor.

De regulă, modelele auto ce au lanț de distribuție în loc de curea, oferă un interval de service mai larg, deși, în ultimul timp, există o tendință de scădere și aici. Motoarele mici sunt forțate tot mai mult pentru a oferi cât mai mulți cai putere și noxe cât mai mici – aceast lucru ducând la un stres mult mai mare pe kitul de distribuție. 

Sub nici o formă nu insistați să porniți masina daca ați auzit un zgomot suspect și motorul s-a oprit în mers fără să fi existat factori gen lipsa de combustibil/alimentare, probleme electrice, etc. Această insistență poate face diferența între necesitatea unei reparații capitale la motor sau una mai mică.

Concluzionând, schimbul distribuției este o operație de service foarte importantă ce merită toată atenția voastră în alegerea unui service autorizat, serios și a unor componente de calitate.

Pentru relatii si programari la tel: 0722.579.797

Related Articles

Citește articolul precedent:
Napolact și-a deschis magazin online. Transport gratuit pentru comenzi peste 100 lei

Compania FrieslandCampina România (FCR) a a anunțat deschiderea magazinului online pentru produsele sub brandul Napolact. Astfel, prin intermediul platformei se...

Închide