inTurda.ro

Fonduri europene nerambursabile pe care le poti accesa în 2020 pentru deschiderea unei afaceri

Fonduri europene nerambursabile pe care le poti accesa în 2020 pentru deschiderea unei afaceri

Fonduri europene nerambursabile pe care le poti accesa în 2020 pentru deschiderea unei afaceri
iunie 11
14:56 2020

Fonduri europene nerambursabile sunt printre puținele șanse pe care România le oferă astăzi pentru a deschide noi afaceri. Mai jos găsești câteva variante pe care le poți accesa în 2020 pentru deschiderea sau dezvoltarea unei afaceri.

Prin flexibilitatea mutării de fonduri între programe statul român a disponibilizat 1 miliard de euro pentru scheme de susținere prin granturi a IMM-urilor. Programul va fi derulat prin Ministerul Economiei. Vor fi 3 piloni:

  • granturi pentru capitaluri de repornire în special pentru acele domenii grav afectate de criza COVID, cum ar fi HoReCa, transportul de persoane, industria spectacolelor – 350 de milioane de euro pentru granturi la dispoziția IMM-urilor pentru capital de lucru – plata furnizorilor, diferite cheltuieli.
  • 550 milioane euro – granturi pentru IMM-uri, pentru susținetea investițiilor în anumite domenii prioritare, care urmează să fie definite.
  • granturi pentru SRL-uri fără angajați, în care administratorul e plătit din dividende – 100 milioane euro.

La Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, sunt în derulare și vor fi deschise noi apeluri de proiecte POR 2.2-IMM, cu fonduri europene nerambursabile de 1,2 miliarde de euro obținuți de guvern prin supracontractarea liniilor de finanțare și realocarea ulterioară de fonduri de la liniile de finanțare prin care nu au fost cheltuiți banii alocați inițial. „Suma va fi folosită pe cele 2 măsuri de pe Programul Operațional Regional – POR 2.1 și POR 2.2. Vor fi granturi pentru investiții pentru firme de diferite categorii – sume de 200.000-1 milion de euro sau 2-6 milioane euro. Banii vor fi disponibili într-un timp scurt”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Programul Comerț 2020 – bani de la stat pentru magazinele din mall-uri. „la Ministerul Economiei – schema de ajutor de stat Comerț și servicii nu este suficient de bine finanțată, nu are decât 40 de milioane de lei. Ne gândim să punem rapid în mișvcare această schemă prin suplimentarea bugetului alocat. de exemplu, putem folosi schema pentru comercianții care își desfășoară activitatea în mall-uri, afectați și care au nevoie de capital pentru a-și reporni activitatea odată cu redeschiderea mall-urilor”.

Programul Innotech Student nu va finanța afaceri decât anul viitor, dar este un super pont pentru studenți, care vor putea primi, din anul 2021, sume de maximum 100.000 de euro pentru dezvoltarea unor afaceri.

Sursa: startupcafe.ro

Related Articles

Citește articolul precedent:
Ședintă de îndată a Consiliului Local Turda. Vezi Ordinea de zi

PROIECTUL ORDINII DE ZI AL  ŞEDINŢEI  EXTRAORDINARE cu convocare de îndată a CONSILIULUI  LOCAL AL MUNICIPIULUI  TURDA DIN   DATA   DE   12 IUNIE 2020 -...

Închide