inTurda.ro

Guvernul propune prelungirea stării de alertă. Se permite oficierea slujbelor în biserici

 Breaking News

Guvernul propune prelungirea stării de alertă. Se permite oficierea slujbelor în biserici

Guvernul propune prelungirea stării de alertă. Se permite oficierea slujbelor în biserici
iunie 16
15:41 2020

Guvernul propune instituirea stării de alertă pentru 30 de zile, pe tot teritoriul țării, începând cu 17 iunie. Premierul Ludovic Orban a anunțat, la începutul ședinței de Guvern de marți, că a fost adoptată o hotărâre în acest sens a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Premierul a amintit măsurile de relaxare a restricțiilor propuse de la 15 iunie:

Se va permite desfășurarea activităților în centrele comerciale de tip mall, cu excepția restaurantelor, a locurilor de joacă, sălilor de jocuri.

Se reia activitatea în sălile de fitness și aerobic.

Se reia activitatea în grădinițe și afterschool-uri.

În plus, am luat decizia de a permite oficierea de slujbe și în interiorul bisericilor. Noi nu am închis bisericile în nicio perioadă, s-au permis evenimente cu număr redus. (…) Va fi un număr restrâns de credincioși permis în interior, deci slujbele se vor ține și în interior, și în exterior. Va fi regula de distanțare socială, regula de purtare a măștii în interior, dezinfecție.

Se reiau și activitățile jocurilor de noroc. A fost o adevărată campanie împotriva noastră că dăm drumul la păcănele. Jocurile de noroc înseamnă și loteria, casele de pariuri, altele care se desfășoară în baza legii. Ce nu înțeleg cei care ne critică doar ca să se afle în treabă este că măsurile pe care le-am luat au avut la bază analizele de riscuri epidemiologice.

Am luat decizia deschiderii acolo unde am considerat că riscul e mic sau că prin măsurile luate se poate proteja sănătatea cetățenilor.

Marcel Vela:

Vă solicit includerea pe ordinea de zi a proiectului de HG pentru prelungirea stării de alertă cu o perioadă de 30 de zile.

  • După adoptarea în Guvern, hotărârea trebuie să treacă prin Parlament, unde, aşa cum s-a întâmplat şi la precedenta hotărâre de instituire a stării de urgenţă, sunt aşteptate modificări impuse de PSD. Liderul PSD Marcel Ciolacu a anunţat luni, după şedinţa conducerii partidului, că PSD va accepta prelungirea stării de alertă pentru 15 zile.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Angajam Operator Productie in Turda

Angajam Operator Productie in Turda Ce oferim? Salariu de incadrare 2362 Net; Bonus de productie care poate ajunge la 500...

Închide