inTurda.ro

Carrefour România colectează măștile și mănușile folosite

Carrefour România colectează măștile și mănușile folosite

Carrefour România colectează măștile și mănușile folosite
iunie 23
21:24 2020

Carrefour este primul retailer din România care anunță o campanie de colectare a măștilor, mănușilor și a altor echipamente folosite împotriva Covid-19. Recipientele speciale sunt amplasate în fiecare magazin. Retailerul s-a alăturat inițiativei „Nu arunca măști și mănuși pe jos”, derulată de Asociația Geeks For Democracy.

Începând din această săptămână, în fiecare magazin Carrefour se vor găsi recipiente speciale pentru colectarea acestor deșeuri și vor fi diseminate mesaje vizuale și audio despre importanța eliminării corecte a acestora.

„Carrefour sprijină inițiativa «Nu arunca măști și mănuși pe jos» pentru a contribui la eliminarea responsabilă a acestor deșeuri și a amplasat deja în fiecare magazin recipiente special dedicate acestor deșeuri periculoase. Pubelele de colectare pentru măști, mănuși și alte echipamente de protecție împotriva Coronavirus sunt poziționate la intrările/ieșirile din magazinele Carrefour și sunt semnalizate ca atare. Ulterior, deșeurile sunt înlăturate în deplină siguranță”, a transmis retailerul.

„Până la sfârșitul anului, 2.5 milioane de cetățeni vor primi câte 30 de măști pe lună, adică 450 de milioane de măști oferite gratuit, fără să discutăm de cele folosite de angajați. Este imperios necesar să apară soluții și reglementări pentru ca aceste deșeuri să poată fi recuperate în siguranță”, a declarat Marian Rădună, co-fondatorul inițiativei «Nu arunca măști și mănuși pe jos».

Și un ONG din Franța a atras atenția, la începutul lunii iunie, că în curând vor fi mai multe măști decât meduze în apă.

„V-ar plăcea să înotați vara asta cu Covid-19? Știind că peste 2 miliarde de măști de unică folosință au fost comandate, în curând vor fi mai multe măști decât meduze în apele Mediteranei”, a comentat fondatorul Laurent Lombard la un video cu imagini din timpul operațiunii.

Întrebat la Digi24 dacă există în România un program pentru reciclarea măștilor, ministrul Mediului, Costel Alexe, a răspuns: „Cred că astăzi, în România, nu doar măștile ar trebui reciclate, ci toate aceste ambalaje, cum am și eu în fața mea sau pe care le producem acasă. Noi le spunem gunoaie. Și masca de unică folosință și combinezoanele care au fost folosite și chiar dacă au intrat sau nu în contact cu purtătorii de COVID-19 pot fi deșeuri care pot fi reciclate. Ca și ministru al Mediului încurajez orice formă de reciclare a tuturor acestor deșeuri pe care le producem zilnic”.

„În condițiile în care nu există nici acum o strategie publică asumată la nivelul autorităților pentru eliminarea controlată a măștilor și mănușilor folosite pentru a preveni contaminarea cu Covid-19, eforturile fiecăruia dintre noi, indivizi sau companii, contribuie la conștientizarea acestei probleme și la creșterea presiunii pentru rezolvarea situației”, au transmis cei de la inițiativa «Nu arunca măști și mănuși pe jos».

Related Articles

Citește articolul precedent:
APAH-RO: ”Pacientii cu hepatită au nevoie de acces permanent la asistentă medicală și tratament”

APAH-RO: ”Pacienții cu hepatită au nevoie de acces permanent la asistență medicală și tratament”              ...

Închide