inTurda.ro

10.000 de euro de la stat pentru mașinile electrice. Jumătate din vouchere sunt deja rezervate

10.000 de euro de la stat pentru mașinile electrice. Jumătate din vouchere sunt deja rezervate

10.000 de euro de la stat pentru mașinile electrice. Jumătate din vouchere sunt deja rezervate
iunie 30
06:57 2020

Rabla Plus oferă vouchere pentru achiziționarea de mașini electrice. Aproape jumătate din eco-tichetele puse la dispoziție au fost deja rezervate. Conform Ministerului Mediului, 1.225 de mașini au fost rezervate prin acest program în mai puțin de 3 luni de la începerea acestuia. În aceiași perioadă a anului trecut au fost rezervate doar puțin peste o mie de astfel de autoturisme.

„Rabla Plus se dovedeşte a fi un program de succes, în ciuda problemelor din industria auto, generate de pandemie. Este primul an din istoria celor două programe Rabla Clasic şi Rabla Plus când, cel din urmă, are rezultate mai bune decât primul, raportat la numărul total de maşini disponibile prin ambele programe. Deşi am traversat COVID, cifrele de la Rabla Plus sunt mai bune pentru primele trei luni de program faţă de oricare altă ediţie Rabla Plus din anii precedenţi.

Mă bucur că românii aleg maşinile electrice: acesta este viitorul transportului urban. De când am stabilit bugetul pentru anul acesta ne-am dorit un singur lucru: să impulsionăm transportul electric în oraşele din România şi să punem într-un an pe şoselele din ţară cel mai mare număr de maşini electrice înregistrat până acum”, a declarat Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Totodată, pentru anul curent a fost atribuit prin Administrația Fondurilor pentru Mediu cel mai mare buget din istoria Rabla Plus, adică 140 de milioane de lei, mai mult cu 45 de milioane față de 2019. Acest buget permite punerea în mișcare a 3.000 de mașini electrice și hibride, număr care depășește suma tuturor autovehiculelor puse la dispoziție în toate cele patru ediții ale programului din anii anteriori.

Ministerul mediului comunică faptul că numărul rezervărilor a atins cifra de 21.000 de maşini, faţă de peste 30.000 de maşini rezervate în perioada similară a anului trecut.

Related Articles

Citește articolul precedent:
De la 1 iulie, dacă vorbești la telefon în timp ce conduci riști să rămâi fără permis de conducere

De la 1 iulie 2020, codul rutier va suferi câteva modificări. Modificările se referă atât la candidații care vor da...

Închide