inTurda.ro

3 diete de slabit eficiente

3 diete de slabit eficiente

3 diete de slabit eficiente
iulie 06
15:58 2020

Exista o multime de diete de slabit, dar in timp ce unele nu dau rezultate, altele sunt foarte eficiente. Unele se concentreaza pe reducerea pofei de mancare, iar altele pe reducerea caloriilor, carbohidratilor sau grasimilor. Poate fi dificil sa alegi o dieta care sa ti se potriveasca. Iata 3 diete de slabit eficiente.

Dieta Dukan

Dieta Dukan este una din cele mai populare diete de slabit, care se axeaza pe consumul de proteine, cu un nivel scazut de carbohidrati. Se imparte in 4 faze majore: doua etape de pierdere in greutate si doua de mentinere.

Durata fiecarei faze depinde de greutatea pe care vrei sa o pierzi si fiecare faza are propriul sau model dietetic.

Fazele de pierdere in greutate se bazeaza in primul rand pe consumul de alimente nelimitate cu proteine bogate in tarate de ovaz, in mod obligatoriu. Celelalte faze presupun adaugarea de legume fara amidon, urmate de carbohidrati si grasimi. In continuare, vor fi tot mai putine zile de proteine pure pentru mentinerea greutatii.

Dieta Atkins

Dieta Atkins este cea mai cunoscuta dieta de slabit cu un nivel scazut de carbohidrati. Sustinatorii acestei diete spun ca se poate pierde in greutate chiar si atunci cand consumi multe proteine si grasimi, dar este important sa eviti carbohidratii.

Principalul motiv pentru care dietele cu un consum scazut de carbohidrati sunt atat de eficiente este ca reduc pofta de mancare. Acest lucru te face sa consumi mai putine calorii, fara sa te gandesti la asta.

Dieta Atkins este impartita in 4 faze. Incepe cu o faza de inductie, in timpul careia consumi sub 20 de grame de carbohidrati pe zi, timp de doua saptamani. Celelalte faze implica reintroducerea lenta a carbohidratilor sanatosi inapoi in dieta, pe masura ce te apropii de greutatea pe care o tintesti.

Dieta Rina

Una din cele mai populare si eficiente diete de slabit in acest moment in Europa si SUA este Dieta Rina. Aceasta promite o scadere eficienta in greutate de 15 – 20 de kg, fara eforturi prea mari. Nu presupune niciun pericol pentru sanatate, motiv pentru care este chiar recomandata de multi terapeuti si nutritionisti.

Numita si „dieta de 90 de zile”, dieta Rina se adreseaza persoanelor care vor sa slabeasca pana la 20 de kg sau celor care vor sa-si mentina greutatea. In plus, dieta ajuta la scaderea tensiunii arteriale si schimbarea metabolismului, ceea ce este o asigurare a pastrarii noii greutati pe termen lung.

Daca vrei sa pierzi mai putine kg, poti intrerupe dieta mai devreme, insa nu vei observa aceeasi modificare metabolica. Chiar daca scopul dietei este de a scapa de kilogramele in exces, ea nu este folosita doar pentru slabit, ci si pentru schimbarea metabolismului in general.

Cu alte cuvinte, dieta Rina pune metabolismul lenes sa functioneze si stimuleaza arderea grasimilor, ceea ce te ajuta sa pierzi in greutate. Un metabolism sanatos ajuta la evitarea efectului yo-yo, acumularea rapida a greutatii pierdute dupa finalizarea dietei si inceputul unui regim alimentar normal.

Acestea au fost 3 din cele mai cunoscute si eficiente diete de slabit. Pe care vrei sa o incerci si tu?

Related Articles

Citește articolul precedent:
ANUNT: ÎN ATENTIA CETĂTENILOR MUNICIPIULUI CÂMPIA TURZII

ANUNȚ - ÎN ATENȚIA CETĂȚENILOR MUNICIPIULUI CÂMPIA TURZII - Începând cu data de 8 iulie 2020, la nivelul municipiului va demara...

Închide