inTurda.ro

Turda City Tour, serviciu de ghidaj zilnic pentru turiștii din Turda

Turda City Tour, serviciu de ghidaj zilnic pentru turiștii din Turda

Turda City Tour, serviciu de ghidaj zilnic pentru turiștii din Turda
iulie 06
08:39 2020

Turda City Tour este un serviciu de ghidaj facut de oameni pasionati,  care vine in intampinarea turistilor care ajung in minunatul nostru oras si doresc sa cunosca mai mult decat Salina Turda.

De aceea ne-am propus sa povestim lumii despre mandria noastra de a fi urmasii dacilor si romanilor, despre faptul ca Turda este cel mai vechi oras atestat documentar cu actuala denumire (1075 d. Hr), despre libertatea religioasa oferita transilvanenilor prin Edictul de la Turda (1568), dar si despre cum exploatarea sarii la Turda a facut ca orasul sa existe de-a lungul secolelor, fapt ce a contribuit si inca contribuie la bunastarea locutorilor urbei.

De asemenea mixul cultural al sasilor, secuilor, maghiarilor, everilor si in special al romanilor atat din zona muntilor Apuseni (valea Ariesului), cat si a celor din zona de „campie” (Campia Transilaviei) a facut din cea mai mare asezare de pe valea denumita in trecut „Aureus” sa fie locul de nastere sau de viata al unor personalitati importante de-a lungul istoriei orasului. Ii amintim aici pe David Ferenc (preot Unitarian),  Ioan Ratiu (memorandist), Balasz Orban (colectionar si istoric), Ioan Opris (preot), Ion Ratiu (politician), Ion Moldovan (actor), Teodor Muresanu (scriitor), Cristina Parv (voleiball-ista), Ioan Ovidiu Sabau (fotbalist), „Big Ghita” Muresan (baschetbalist).

Ultima parte a turului, dar si cea mai delicioasa va fi indemnarea turistilor sa guste din bunatatile locului: Friptura de Turda sau prajitura Dobos.

Informatii despre turul ghidat:

  • Turul se desfasoara zilnic in intervalele 12:00 – 13:00 si 17:00 – 18:00, cu conditia unei rezervari prealabile (cu cel putin 24 ore inainte).
  • Rezervarea poate fi facuta prin email: turdacitytour@gmail.com, prin messanger, de pe pagina de facebook a turului (https://www.facebook.com/Turda-City-Tour-112303730516957/) sau la numerele de telefon 0743 381 001 (Tudor) sau 0745 558 013 (Attila)
  • Durata turului: 45 minute
  • Cost: 10 lei/persoana
  • Prezentarea va putea fi facuta in limbile: romana, maghiara, engleza sau germana.
  • obiectivele vizitate: Biserica Catolica, Teatru Municipal „Aureliu Manea”, Sinagoga, Biserica Unitariana, Biserica Reformata (cu ceas), Muzeul de Istorie sau Casa Ratiu.

Va asteptam cu drag!

Related Articles

Citește articolul precedent:
UPDATE: pieton accidentat pe strada Avram Iancu din Turda. Șoferul a fugit de la locul accidentului!

Un pieton a fost accidentat pe strada Avram Iancu din Turda in urma cu cateva minute. Revenim cu informatii oficiale. UPDATE:...

Închide