inTurda.ro

Guvernul propune MAJORAREA plafonului pentru creditul „Noua Casă” până la 140.000 Euro

Guvernul propune MAJORAREA plafonului pentru creditul „Noua Casă” până la 140.000 Euro

Guvernul propune MAJORAREA plafonului pentru creditul „Noua Casă” până la 140.000 Euro
iulie 13
10:54 2020

Guverul României propune majorarea plafonului pentru creditul „Noua Casă” la 140.000 de euro. Această majorare este benefică şi pentru dezvoltatorii imobiliari.

Dacă vrei să îţi cumperi o casă nouă trebuie să ştii că Guvernul a discutat joi despre majorarea plafonului pentru programul ,,Noua Casă” de la 70.000 de euro la 140.000 de euro. Acest lucru înseamnă că şi valoarea garanţiei va creşte de la 50% la 80%. Această măsură poate fi considerată ca o restartare a programului, deoarece în ultimul an, peste 70% dintre creditele acordate au fost cele standard. Vlad Vlăsceanu este consultant imobiliar şi spune că statul în izolare i-a făcut pe oameni să caute locuinţe mai spaţioase, mai ales că acum biroul lor s-a mutat acasă.

„Toată lumea îşi doreşte un apartament cât mai apropiat de centru, cât mai aproape de metrou, de parc, cât mai apropiat de şcoală, grădiniţă, care să faciliteze toate condiţiile pentru o familie”, spune Vlad Vlăsceanu, consultant imobiliar.

„Programul ăsta ar putea să acţioneze în direcţia creşterii preţurilor dacă există mulţi clienţi care încearcă să acceseze aceste facilităţi noi. În 2020 am văzut că preţul mediu pe metru pătrat a crescut undeva la 3%”, explică Aurelian Dochia, analist economic.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Au început lucrările de modernizare pe tronsonul Piata Romană – Libertătii – Piata 1 Decembrie 1918

Au început lucrările de modernizare pe tronsonul Piata Romană - Libertătii - Piata 1 Decembrie 1918. Această porțiune face parte...

Închide